avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o problema delicata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o problema delicata

ma numesc delia m,am 16 ani s am o problema cu familia!parintii mei sun de religie protestanta,eu sunt ortodoxa...........tatal meu continua sa ma oblige sa merg la ei la biserica sa fac ca ei si sa dreg ca ei..............in cida faptului ca nu l-am ascultat acum o luna de zile a dat in mine s am stat cu vanataile pe mine 3 saptamani...am vrut sa-l reclam dar nu m-a lasat mama mea!!!!!!!!!!!in cele din urma am plecat de acasa,dupa o luna de zile mama m-a sunat sa ma intorc acasa ca nu cumva sa am probleme cu politia...............m-am intors acasa,tata a continuat sa ma oblige sa fac ca ei.................duminica seara eu am plecat cu prietenul meu numai ca sa nu ma ia la biserica la ei...seara cand a venit acasa m-a certat cat pe-aci sa dea dn nou in mine...s mi-a sp ca daca nu fac ca ei sa-mi iau bagajul si sa plec!!!!!!!!!!!!!!!!!le-am sp ok....acum vreau sa va mai intreb,daca m-as duce sa stau la prietenul meu ar putea sa-i faca lui vreun rau??????????sau daca as merge sa stau pe strada ar putea sa-mi faca mie ceva?????????????????????????????????????tatalui meu nu-i poate face nimeni nimic
???????????
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 11:59, 25 August 2009
Vatamarea corporala este o infractiune, deci este o treaba pentru Politie si Procuratura. Punct. Mama Dvs. poate considera procedura legala in asemenea cazuri o rusine pentru toata familia, dar Dvs. nu trebuie sa vedeti lucurile in aceste fel.

Tot o infractiune este si faptul ca tata Dvs. va pune sa participati la rituale religioase la care nu doriti sa participati.

Ceea ce priveste mutarea la un prieten acolo am niste dubii -- am impresia, ca tata Dvs. poate sa faca demersuri legale (daca face demersuri ilegale atunci sunati la 112) pentru a va lua acasa ... daca nu ati facut plangere penala din motivele amintite mai sus; in acest din urma caz sansele lui ar fi mai reduse.

Violenta, mai ales cea din cadrul familiei si mai ales cea cu care se incalca libertatea de constiinta (drept garantat prin Consitutie) trebuie sa ajunga la judecatorie.
cum ar putea sa faca demersuri ilegale????????daca nu as merge la un prieten si nici acasa nu as vrea sa stau unde as putea merge sau ce as putea face???????????eu as mai putea sa depun plangere acum la politie??????????????si daca ar face demersuri legale ce ar putea sa-i faca oamenii legii prietenului meu?????????????msm
Plangerea penala se face la Politie, dar o sa aveti nevoie de

1. certificatul medico-legal (de la institiutii de specialitate) pentru vatamarea corporala;
2. de martori, ca tata Dvs. v-a dus cu forta la biserica.

Nu am impresia, ca prietenului Dvs. se poate intampla ceva. Dar iata doua solutii alternative:

3. daca va casatoriti cu prietenul Dvs. (minorii se pot casatori incepand cu varsta de 16 de ani) atunci devenit majora de la data casatoriei (civile) -- din acel moment nimeni nu are putere asupra Dvs. din cauza minoritatii (am impresia, ca in acest caz puteti sa parasiti si tara, dar nu sunt chiar foarte sigur);
4. puteti sa va angajati undeva si puteti sa va mutati de acasa pe motivul ca mutatia este necesara pentru a lucra acolo unde lucrati, dar atentie -- chiar daca lucrati, sunteti considerata minora.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
ContSters77883, utilizator
ok,am inteles!!!!!!!dar in cadrul casatoriei nu este nevoie ca parintii sa-si dea acordul???????????s daca parintii nu vor sa-si dea acordul nu se poate face nimic?
certificatul medico-legal de unde il pot obtine??????????????????cati martori sunt necesari?

Alte discuții în legătură

Plasament in regim de urgenta RADUGABY RADUGABY Va rog sa ma indrumati unde ar trebui sa merg pt ai da bunicii tutela copiilor respectiv 3 ani si 4 ani deoarece ambi parinti sunt arestati. daca nu se face un ... (vezi toată discuția)
Tutela pentru persoana cu handicap DinaOlivia DinaOlivia Buna ziua,sunt din Timisoara si am o fata cu handicap grav, majora; de cativa ani ni se cere asistentilor personali,parinti, sa facem tutela pt.ei , ni se ... (vezi toată discuția)