avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Posibila hartuire online, impersonare.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Posibila hartuire online, impersonare.

Va salut! Ma aflu intr-o situaţie complicată, mai exact am corespondat cu o persoană publică din Olanda circa 1 an pe diverse reţele sociale. Din cauza mai multor disensiuni relatia noastra de prietenie s-a incheiat, persoana respectivă dorind ruperea oricărui contact. Eu nu am fost de acord cu acestru lucru si am continuat să ii trimit emailuri de împăcare. Am creat si un cont sub un pseudonim fals pentru a urmãri activitatea ei, treaba e cã am fost descoperit. Acum sunt ameninţat cã voi fi dat pe mâna autorităţilor. Aş dori sã știu la ce mă pot aștepta şi dacă acuzaţiile care mi se pot aduce se aplică conform legilor din Ro sau Olanda? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
NewMenace, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:22, 17 Septembrie 2016
Din ce ati scris mai sus nu se intelege nicio incalcare a legilor romanesti si/sau olandeze. Poate le-ati incalcat, dar acest lucru nu reiese din ce ati scris mai sus. Reveniti cu detalii: ce anume a suparat-o? Un cont fals de Facebook sau de Twitter nu se pedepseste.
tgeorgescu a scris:

Din ce ati scris mai sus nu se intelege nicio incalcare a legilor romanesti si/sau olandeze. Poate le-ati incalcat, dar acest lucru nu reiese din ce ati scris mai sus. Reveniti cu detalii: ce anume a suparat-o? Un cont fals de Facebook sau de Twitter nu se pedepseste.

In sensul ca ea a dorit ruperea oricarui contact, spunand ca ar trebui sa ne vedem fiecare de viata noastra si sa mergem pe cai diferite. Eu nu am fost de acord si am continuat sa o contactez incercand sa remediez situatia.
Asta ar fi sacaiala sau milogeala, nu hartuire. Hartuirea produce o stare de teama, care poate fi evaluata obiectiv de organele de ancheta penala in baza mesajelor trimise.

E o diferenta intre "Iubita mea, imi cer iertare, vreau sa ne impacam!" si "Iubita mea, daca nu ne impacam iti sparg capul cu ciocanul!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate Anonimus98 Anonimus98 Bună seara!As avea o întrebare legată de furtul de identitate si înșelăciune în spațiul virtual.Am vorbit cu o persoană pe un site vreme de 6 ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet gughi88 gughi88 Buna ziua, Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters ... (vezi toată discuția)
Despre hartuire in noul cod civil adrian_1984 adrian_1984 Un fost prieten (iubit) de-al ei ii trimite prietenei mele mesaje pe mail, in care ii spune ca doreste sa vorbeasca cu ea. Nu e agresiv sau vulgar, mesajele ... (vezi toată discuția)