avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Achizitie autoturism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Achizitie autoturism

Buna ziua. Am semnat un contract cu o reprezentanta auto, pentru achzizitia unei masini (am dat si un avans). Achizitia presupunea si finantare prin acest dealer autorizat. Rata calculata initial era mai mica fata de cea reala ca sa zic asa si ascundea si un cost ascuns de 800 ron(analiza dosar, despre care nu am fost informata) si atunci am anuntat agentul ca doresc sa renunt. Mi s-a spus ca ok, pot renunta, dar sa astept pana se va vinde masina altcuiva pentru a primi avansul inapoi. Am discutat si cu directorul care mi-a transmis acelasi lucru.
Ideea este ca nu am primit nimic la mana scris cum ca, contractul se anuleaza, imi voi primi banii inapoi cand se va vinde masina, etc. Ma ingrijoreaza acest aspect deoarece in acel asa zis contract este stipulat ca eu ma oblig sa cumpar masina si sa achit diferenta de bani iar daca nu fac asta, ei au dreptul sa imi ceara 30% penalizari, din suma ramasa de platit.
Asa ca, am cerut in scris, ca acest contract se anuleaza si mi s-a spus sa dau un e-mail in care sa scriu ca renunt la achizitie (motivul a fost ca si ei sa fie acoperiti, sa nu ma trezesc ca am vreo petentie cand vand ei masina) si acest e-mail va fi transmis juristei lor. Este legal asa ceva, un e-mail?
Eu pot scrie ceva de genul: Subsemnata, renunt la achizitie....conform discutiei din data de s-a stabilit ca SC....renunta la penalizari etc...
As fi acoperita in aceasta situatie? Tot ce imi doresc este sa imi recuperez avansul si sa nu ma trezesc cu penalizari de 30%. Multumesc

Alte discuții în legătură

Problema leasing alincons alincons Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere ( asa se numeste, nu contract de leasing ) pentru o masina, in 2009. Sunt in imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)
Livrarare autoturizm cu specificatii diferirte fata de cel agreat. Firka Firka Buna ziua. Sunt in procesul de achizitie a uni autoturism nou. Am ales masina si reprezentanta si am achitat avansul integral cerut de reprezentanta. Se ... (vezi toată discuția)