avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare dispozitie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare dispozitie

O dispozitie de primar poate fi anulata printr- o hotarare de consiliu local.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:49, 18 Septembrie 2016
Capitolul IX Actele autorităţilor administraţiei publice locale şi comunicarea acestora
Articolul 115
(1) Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce le revin:
a) primarul emite dispoziţii;
b) consiliul local adoptă hotărâri;
c) consiliul judeţean adoptă hotărâri.
(2) Dispoziţiile primarului se comunică în mod obligatoriu prefectului judeţului, în cel mult 5 zile lucrătoare de la semnarea lor.
(3) Hotărârile consiliului local se comunică în mod obligatoriu:
a) primarului unităţii administrativ-teritoriale;
b) prefectului judeţului.
(4) Hotărârile consiliului judeţean se comunică în mod obligatoriu prefectului judeţului.
(5) Comunicarea actelor între autorităţile administraţiei publice locale şi cu prefectul judeţului se efectuează prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale.
(6) Actele autorităţilor administraţiei publice locale se vor aduce la cunoştinţă publică prin grija secretarului unităţii administrativ-teritoriale.
(7) Dispoziţiile primarului, hotărârile consiliului local şi hotărârile consiliului judeţean sunt supuse controlului de legalitate al prefectului în condiţiile legii care îi reglementează activitatea.
Va multumesc, dar nu reiese raspunsul la intrebarea mea. Primarul a dat o dispozitie cu care consilierii nu sunt de acord.
Dispozitia de primar este supusa avizarii pentru legalitate de catre secretar si presupunand ca acesta si-a dat avizul, ulterior dispozitia trebuie comunicata si institutiei prefectului, care la randul său exercita controlul de legalitate, astfel incat consilierii se pot opune fie prin sesizarea institutiei prefectului, fie prin sesizarea instantei de contencios. Nu reiese din lege ca s-ar putea opune consilierii locali prin hotarare, asupra deciziei primarului, insa ei au la dispozitie intrumentele mai sus enuntate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie primar e_rainbow_love e_rainbow_love Ce poate da mai bine Primarul unei comune, o nota interna sau o dispozitie prin care angajatii in termen de 1 sapt sa isi treaca pe o hartie atributiile pe ... (vezi toată discuția)
Legea 215/2001 julien_slbz julien_slbz Are cineva noile modificari ale Legii 215 din 2001...? Vin alegerile si ar trebui sa fim la curent... Poate le publicati...Multumesc (vezi toată discuția)
Conflict de interese - consilier local lazap lazap Daca un consilier local are o societate comerciala la care este unic administrator,reprezinta conflict de interese daca vrea sa concesioneze un teren de la ... (vezi toată discuția)