avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Interzicere iesire din tara copil cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Interzicere iesire din tara copil cu dubla cetatenie

Azi fiica mea a vrut sa iasa din tara cu copilul ei de 4 ani si nu a fost lasat sa iasa din cauza ca.. nu are si acordul tatalui care este spaniol .
Copilul este cetatean spaniol cu carte de identitate spaniola (d.n.i.)dar si cu certificat de nastere romanesc facut acum un an.
Cand a fost adus in tara ,in vacanta ,din Spania nu s-a cerut acest acord.
E corect ce a facut politistul de frontiera si daca nu ce e de facut impotriva lui?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:53, 19 Septembrie 2016
copilul e si cetatean roman si legea romana ii interzice ofiterului de frontiera sa il lase sa plece daca nu sunt inteplinite conditiile de calatorie pt cetatenii minori- acordul parintelui in scris daca acesta nu e prezent.
In aprilie a iesit fara probleme cu copilul,nu s-a cerut nici un acord . Acum nu.
Ce sa mai inteleg ?
Ca sunt unii care aplica legea cum vor ei sau cum o știu. Ați avut ghinion de data asta, dar nu aveți cum sa va plângeți ca ati dat peste cineva care a respectat-o asa cum e.
Ați avut ghinion și data trecuta, macar sa va fi zis pt viitor ca e nevoie de acord, nu ați fi pierdut niște bani, bănuiesc ca au vrut sa plece cu avionul.
Ziceau ca modifica legea, sa nu mai fie nevoie de acord pt cei cu domiciliul în străinătate, încă nu s-a întâmplat.
Da,a pierdut banii dati pe biletul copilului dar problema mare e ca poate pierde locul la gradinita pentru ca nu stie cand se mai poate invoi de la servici.
dureros este faptul ca de 3 ani aduce copilul la noi in vacanta de vara si pana acum nu au fost probleme.
Incep sa-mi para rau ca am insistat sa-l fac si cetatean roman acum un an,cred ca tara asta nu merita sa mai vina copii inapoi.
De ce la iesirea din Spania nu i-au cerut acordul parental mai ales ca era cetatean spaniol ?
Legile tampite din Romania .
Multumesc pentru raspunsuri .
Sa fii cetatean roman este foarte scump, e un privilegiu, asa ca ganditiva de doua ori daca vreti sa-l dobanditi.;)

Alte discuții în legătură

Dreptul la studii al copiilor cetateni straini nonny84 nonny84 Buna ziua, de ceva vreme cumnata mea se confrunta cu o problema. A fost casatorita in Spania cu un cetatean spaniol si au avut un copil. Dupa divort, copilul a ... (vezi toată discuția)
Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)