avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal conducere cu permisul suspendat

in data de 09.04.2016 mi sa intocmit dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat de atunci nu stiu absolut nimic,singura informatia care mi sa dat de la politie este ,ca asteapta raspunsul din Spania la verificarea actelor pentru ca masina e inmatriculata in Spania. la ce sa ma astept ce pot sa fac pentru a se merge mai repede
Cel mai recent răspuns: Trandafir91 , utilizator 20:31, 19 Septembrie 2016
După finalizarea cercetărilor, procurorul poate dispune renunțarea la urmărirea penală sau vă poate trimite în judecată.

Articolul 335 Cod penal
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.
eu anterior am avut un dosar penal la care pe 07.04.2016 am primit dispunerea SCOATEREA DE SUB URMARIRE PENALA doar atat nimic legat de vreo suspendare
dar eu am fost instiintat in scris abia in 22.05.2016 ca suspenarea incepe pe 09.04.2016. am depus toate hartiile primite la dosar si nu inteleg dece dureaza atat de mult am facut si cerere de urgentare si cerere de restituire permis pe durata procesului si nimic
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
Trandafir91, utilizator
pot face ceva pentru urgentarea solutionari dosarului si la ce as putea sa ma astept
Puteti incerca urgentarea solutionarii dosarului prin formularea unei cereri pe care o depuneti la unitatea de parchet care va instrumenteaza dosarul.
Da dar dosarul se afla inca la politie pana primesc raspuns de la statul Spaniol si asta dureaza de cateva luni aveti idee cam cat dureza asta. Sunt capapil de vreo anulare a permisului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu permis suspendat Nicu01 Nicu01 Salut as vrea si eu sa imi spina cineva ce pot face daca am avut permisul suspendat in germania si nu am stiut pana cand am ajuns in Romania. Mi sa ... (vezi toată discuția)
Conducerea autovehiculului cu permisul suspendat tiberiulaios tiberiulaios am fost prins conducand cu permisul suspendat,as vrea sa stiu daca mi se v-a intocmi dosar penal si ce prevede acesta? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis- dosar penal/pedeapsa? costinel92 costinel92 Buna ziua! Am un amic care a condus un autovehicul fara a poseda permis de conducere cat. B... a avut o urgenta si nu a putut sa conduca unchisu care era ... (vezi toată discuția)