avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

loc de munca

ce munca ai putea practica la varsta de 16 ani?????????cine te-ar angaja s unde??????????:)B-)
Cel mai recent răspuns: maria1504 , utilizator 15:26, 25 August 2009
...totusi fata vrea sa munceasca si asteapta niste sugestii, eu asta inteleg...
Ce sugestii am putea sa i dam ?
Cum sa isi caute de lucru?
pai : sa urmareasca anunturile de angajare din ziar, eventual de pe net, sa isi fac un CV si sa depuna la firmele din oras...
In conditiile crizei de oferte de munca, este cam dificil cred sa te angajezi far nici-o calificare, fara scoala terminata, si de la 16 ani.. angajtorii prefera de regula persoane majore care pot lucra 8 ore pe zi legal si acum au de unde alege.
Dar daca e o fata harnica si serioasa ar putea poate obtine un contract pentru o munca ce nu necesita studii, daca demonstreaza angajatorului ca nu fuge de munca, ca vrea sa munceasac si ca isi face treaba cu seriozitate.
Deci, nu pot decat sa ii doresc succes!
Ar putea incerca si un voluntariat pe undeva ( chiar daca ea are nevoie de bani acum)....este posibil ca "invatand sa munceasca" sa apara ceva pentru viitor...oricum, voluntariatul da bine pe CV....

Mult succes si din partea mea!...
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
maria1504, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta minima de angajare Claricom Claricom Dorim sa angajam un elev de 16 ani cu program n ormal pe perioada vacantei si cu program redus in timpul scolii.Se poate?Trebuie acordul parintilor(dau ... (vezi toată discuția)
Anii de facultate = ani la vechime anthynidiany anthynidiany Am terminat Facultatea de Istorie si daca voi reusi in vara sa intru la Academia de Politie o sa am posibilitatea de a termina o a doua facultate. La istorie ... (vezi toată discuția)
Talent nativ versus munca asidua? Newfield Consulting S.R.L. Newfield Consulting S.R.L. În anii ‘90 psihologul K. Anders Ericsson a efectuat un studiu la Academia de Muzică din Berlin. El a împărţit violoniştii şcolii în trei ... (vezi toată discuția)