avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire Divort

Buna ziua. Cer si eu o nelamurire in legatura cu un divort. Datele problemei sunt asa:
Ne-am casatorit anul trecut pe 20 septembrie (stiu ca mai e putin si pot da divort prin acordul ambelor parti...dar vreau sa ma scap de asta cat mai repede)
Am plecat in Norvegia in ianuarie...aceste an. Dupa 4 luni de stat acolo ea se schimbase enorm de mult, petrecerea ore intregi pe laptop, fapt care m-a condus sa ii instalez un software care inregistreaza tot ce tastezi. Am aflat ca avea o relatie cu un coleg de servici. Acolo am gasit lucruri grave cum ar fi:
Ca el este ce isi doreseste ea in viata
Ca ea vrea sa ii faca un copil lui
Ca asteapta sa plec acasa ca sa ii trimit actele de divort (o amenintasem ca fac asta daca nu isi revine)

I-am vazut si factura detaliata a telefonului mobil....acolo era si mai grav.
Eu m-am intors acasa....ea a ramas acolo.
Vreau sa dau divort normal, fara avocati. NU avem copii sau alte bunuri de impartit. Ea este de acord cu divortul. Dar nu cred ca o sa vina acasa pentru asa ceva. Rusinea ei este una mare acum...mai ales ca au aflat toate neamurile si prietenii.
De ce acte am nevoie pentru divort?
Ea poate face o procura cuiva, o imputernicire pentru a rezolva problema asta in numele ei?
Probele care le am....le pot spune la divort? Sau ce trebuie sa spun sa ma vad scapat de ea si sa imi vad de viata.
O cerere tip unde pot gasi?(pentru tipul meu de divort)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Jitian , Consilier juridic 18:52, 26 August 2009
Se pare ca detineti suficient probe pentru a va sustine motivele de divort. Daca veti alege varianta divortului prin acordul partilor, va fi mai simplu si nu aveti nevoie de probe. La acest tip de divort insa ar trebui sa fie prezente ambele parti. Vi se va acorda un termen de 2 luni, dupa care instanta va verifica daca partile mai staruie in cererea de divort si pentru asta ar trebui si sotia sa se prezinte. Aveti nevoie de certificatul de casatorie , actele de identitate, cererea de divort, daca doriti si partaj si actele bunurilor ce le aveti de impartit , in copii.Gasit i si pe net modele de cerere. Succes.
Multumesc de raspuns. Dar cum am zis ea nu cred ca vine acasa pentru asa ceva. Poeta face o procura cuiva? Sa o reprezinte?
Da puteti sa faceti o actiune in justitie prin care solicitati desfacerea casatoriei prin acordul partilor, asta inseamna ca ambele parti deci si d-na ar fi de acord. DEci va trebui si ea sa o semneze. Nu trebuie sa invocati motivele meentionate de dvs. D/na a ramas in Norvegia. Pentru a inaninta cererea aveti nevoie de copii dupa certificatele de casatorie, C.I., sa platiti taxa de timbru , adeverinta de venit. vi se va da un termen de gandire, conciliere de aprox. 1 luna. La judecatorie / registratura gasiti informatii pretioase chiar si un fomular tipizat.
Ok. Dar prin acordul ambelor parti stiu ca trebuia sa avem un an de la casatorie si sa nu avem copii. Copii nu avem, iar un an facem intr-o luna. Problema este ca vreau sa termin cat mai repede.....si sa dau divort normal. As da si acum....dar trebuie sa stiu ce procedura sa aleg.
Alegeti varianta prin acordul partilor, chiar daca asteptati 1 luna, procedura este foarte simpla instanta se va pronunta inca de la prima sau a doua infatisare.

Alte discuții în legătură

Model cerere de divort cu acordul partilor ContSters44620 ContSters44620 Sunt casatorita de doar 10 luni si doresc sa dicortez. Am citit pe net ca trebuie sa treaca cel putin un an de la data casatoriei. El pare sa fie de acord ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord LexyaAlexya LexyaAlexya Buna ziua, Eu si sotul meu am decis sa divortam; intelegandu-ne, am ales calea divortului prin acord, la judecatorie. Termenul fixat este intr-o saptamana. ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, unul dintre parteneri are domiciliul in strainatate... im000111 im000111 Va rog frumos sa ma lamuriti daca unul din parteneri are domiciliul in strainatate iar celelalt in Romania, iar actiunea de divort este deschisa in Romania, ... (vezi toată discuția)