avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil, unul dintre parteneri are domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil, unul dintre parteneri are domiciliul in strainatate...

Va rog frumos sa ma lamuriti daca unul din parteneri are domiciliul in strainatate iar celelalt in Romania, iar actiunea de divort este deschisa in Romania, partenerul din strainatate are NEAPARAT nevoie de un mandatar aici? mai exista si alta cale?

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: im000111 , utilizator 17:35, 4 Noiembrie 2009
daca nu aveti copii minori si reclamantul e cel din tara, in final se poate pronunta divortul si in lipsa, dar daca doriti sa nu o "intindeti" prea mult ar fi bine sa aiba si el/ea(cel din strainatate) un avocat sau un mandatar.
Da! Mai exista varianta sa se prezinte personal in instanta ca sa scurtati "calvarul":)
da, corect, aceasta este solutia ideala...;)
nu neaparat .
chiar am pe rol un astfel de dosar si urmeaza ca la urmatorul termen sa ne judecam .
paratul are domiciliul in strainatate, nu s-a prezentat la nici un termen si nici nu si-a angajat aparator.
cu specificarea, ca procedura de citare cu paratul a fost indeplinita ;)
Divortul se poate pronunta si daca sotul parat nu se prezinta. Daca in urma casatoriei nu au rezultat copi, iar paratul se prezinta la primul termen si isi da consimtamantul pentru divort, casatoria se desface prin acordul ambelor parti, fara administrarea de probe si fara motivarea hotararii. In schimb, daca exista copii minori si/sau sotul nu se prezinta atunci se vor administra probe, in acest fel procesul poate sa fie mai lung.

Alte discuții în legătură

Divort prin acord!!! silviumanta silviumanta Buna ziua! Am si eu o problema, ce se intampla daca 2 soti vor sa divorteze prin acord dar unul dintre ei are domiciliul stabilit in alta tara?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord....dar nu vreau sa ma prezint lauracontra lauracontra buna, va rog sa ma ajutati intr-o mare problema. Am avut o casnicie frumoasa, dar el a intalnit pe altcineva, dupa 7 ani am hotarat sa plec si sa-l las sa ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)