Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea deschidere (ferestre) spre sud era de 2m, insa la intelegere (amiabila) cu vecinul am facut-o la 1m. Casa respectiva este orientata spre vest, cu spatele spre est (unde la 1.5 m este tot o constructie a vecinului care o umbreste total) si lateral are o fereastra spre nord (unde este vedere in curte) si doua ferestre spre sud (la 1 m fata de gardul vecinului). Ferestrele dinspre sud sunt mate/translucide pentru a avea lumina, dar nu si vedere spre curtea lui. Acum vecinul vrea sa construiasca pe terenul lui la1.5 m de gard exact pe partea unde am ferestrele cu lumina dinspre sud si cu toate ca l-am rugat sa tina cont de faptul ca acea constructie mi-ar umbri casa refuza sa schimbe locul unde doreste sa edifice (are teren de 1.000 mp). Momentan am vorbit la primarie (n-are autorizatie) dar ma tem ca se va incapatana sa construiasca acolo unde l-am rugat sa nu o faca pentru ca "acolo imi place mie". Ce sansa am sa pastrez lumina soarelui in casa?
In cazul in care va construi astfel incat sa impeidice lumina naturala in casa dvs.puteti incerca o actiune in instanta bazata pe art.630 NCC.(Depasirea inconvenientelor normale ale vecinatatii.)
Ferestre vecin
melaniat
Buna ziua!
Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului .
Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)