avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... monument istoric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

monument istoric

Pentru imobilul retrocedat recent, cum pot obtine "Insemnul si Sigla" ?
Imobilului este listat in lista cladirilor "cladiri Monumente Istorice"?
Cu multumiri,
Proprietarul
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 11:43, 20 Septembrie 2016
Interesati va la Ministerul Culurii, autoritatea in domeniu. De asemenea, la cererea proprietarului si facand dovada ca imobilul este monument istoric, puteti nota acest fapt in cartea funciara a imobilului. Atentie, la o eventuala vanzare va trebui sa respectati dreptul de preemptiune al Ministerului Culturii, altfel vanzarea va fi nula absolut.
La Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National intrebati, probabil trebuie sa faceti un dosar.

Pe internet gasiti lista monumentelor istorice a fiecarui judet, puteti sa verificati acolo adresa dvs. sa vedeti daca se regaseste. Chiar si pe wikipedia gasiti o astfel de lista, numai ca nu stiu cat e de actualizata.
Lista monumentelor istorice este publica. La o cautare simpla pe net o aveti actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul cladirilor monument istoric AcumoriNiciodata AcumoriNiciodata Ce aprobari si ce alte documente sunt necesare pentru repararea si eventual unele modificari la o locuinta inscrisa pe lista monumentelor istorice din ... (vezi toată discuția)
Drept de preemtiune al primariei la o cladire care nu e istorica Nyykk Nyykk Buna ziua, vreau sa vand un apartament intr-un bloc turn cu 10 etaje construit in 1973, si mi se solicita sa depun o gramada de acte la Directia Pentru Cultura ... (vezi toată discuția)
Cladire de patrimoniu anaoi75 anaoi75 Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)