avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incadrare intreprindere - autonoma/partenera
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incadrare intreprindere - autonoma/partenera

Buna ziua,
Rog suport in vederea furnizarii unei opinii cu privire la incadrarea unei intreprinderi (in vederea completarii unei declaratii in acest sens la o banca), astfel :
- intreprinderea A are asociati 2 soti (50% ; 50%)
- sotia detine o alta intreprindere 100%
In ce situatii sunt considerate cele 2 intreprinderi legate?
a) doar daca activeaza pe aceeasi piata sau in amonte/aval
b) nu sunt intreprinderi legate avand in vedere faptul ca sotia detine doar 50% din intreprinderea A astfel se considera ca nu controleaza aceasta intreprindere (nu detine peste 50%)
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Interpretarea definitiei intreprinderilor legate melyse01 melyse01 Buna ziua, Am o mare nelamurire. Vreau sa accesez finantari dar nu stiu cum sa interpretez definitia intreprinderilor legate, in cazul meu este vorba de mai ... (vezi toată discuția)
Societati legate/ partenere AmaliaV AmaliaV Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala si sotul asociat unic si administrator la o ... (vezi toată discuția)
Imm-intreprinderi legate tehconei tehconei Societatea A rezidenta este intreprindere mijlocie si detine 99% din drepturilor de vot ale asociaţilor celeilalte întreprinderi B rezidenta; La societatea ... (vezi toată discuția)