avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie confirmare renuntare urmarire penala in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie confirmare renuntare urmarire penala in calitate de intimat

Buna!

Recent am primit o citatie in calitate de intimat, obiectul dosarului fiind confirmare renuntare urmarire penala. Ce intelegeti prin asta?

In urma cu o perioada de timp, eu fiind stabilit in Belgia, ne-a intrat prin infractiune cineva in casa si s-a servit cu cate ceva. Ca urmare, eu am venit in tara sa stabilesc ce lipseste si sa dau declaratia necesara la politie. Deci, clar, eu sunt victima. Acum ma trezesc cu o citatie in calitate de intimat. Am sunat la judecatorie si mi se zice cum ca ar deduce ca eu as fi spart casa sau eventual din greseala m-ar fi pus ca intimat #-o Mai multe informatii nu se dau prin telefon.

Ce se poate face in aceasta situatie? Si de ce sunt citat in calitate de intimat? Asta nu presupune ca ar fi fost un alt proces inainte? Daca da, eu nu am primit alta citatie. Deci chiar nu inteleg...

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:50, 21 Septembrie 2016
Prezentati-va la termen si lamuriti situatia,este posibil sa fie o eroare in citatie.
Legea va confera dreptul de a merge sa studiati personal dosarul sau sa angajati avocat pentru a va studia dosarul si a va informa.

Alegerea va apartine.

E ciudat sa va fi spart singur casa...

Din acest motiv ar fi bine sa va lamuriti despre ce este vorba.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform cu ultimele modificari de procedura penala, renunţarea la urmărirea penală este supusa controlului judecatorului de camera preliminara, iar acesta dispune citarea partilor.

Dispozitiile legii le regasiti mai jos :

Articolul 318 - Renunţarea la urmărire penală
(12) Ordonanţa prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală, verificată potrivit alin. (10), se comunică în copie, după caz, persoanei care a făcut sesizarea, părţilor, suspectului, persoanei vătămate şi altor persoane interesate şi se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.

(13) Judecătorul de cameră preliminară stabileşte termenul de soluţionare şi dispune citarea persoanelor prevăzute la alin. (12).


Insa conform alin.(14) [...] Neprezentarea persoanelor legal citate nu împiedică soluţionarea cererii de confirmare.

Probabil ca despre asta este vorba si nimic altceva. Desigur, ar fi bine sa va prezentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu marijuana Asdfgh75 Asdfgh75 Salut! Vara trecuta in urma unui control s au găsit asupra mea 2.9 grame de marijuana. In acest timp am fost urmărit penal, chemat la sediul diicot pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! exista posibilitatea contestării deciziei de renunțare ... Tutu879 Tutu879 Bună ziua! Exista posibilitatea contestării deciziei de renunțare la urmărirea penala a persoanei împotriva căreia am depus o plângere pentru loviri si ... (vezi toată discuția)
Detinere cannabis si ecstasy (minor) pajiste pajiste Am 17 ani, am fost prins pe strada in miezul noptii cu o cantitate mica de cannabis si o pastila ecstasy, pe care le-am aratat de buna voie jandarmilor. M-au ... (vezi toată discuția)