avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie versus S.R.L
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie versus S.R.L

Avem in prezent un S.R.L cu obiect de activitate activitati culturale (mai precis organizare de expozitii de pictura cu vanzare). Intrebarea mea este ce avantaje am avea daca am transforma acest S.R.L. intr-un ONG? Daca am face asta am obtine unele avantaje fiscale si care ar fi acelea? De asemenea, am putea desfasura activitati comerciale de ex vanzare tablouri? Ar trebui sa platim TVA pentru ONG?
Care ar fi modalitatea cea mai simpla de transformare din S.R.L in O.N.G?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 17:15, 26 August 2009
Nu veti putea transforma un SRL intr-un ONG intrucat le sunt aplicabile prevederi legislative diverite.
SRL se constituie si functioneaza in baza Legii 31/1991, cu modificarile la zi, pe cand ONG se constituie si functioneaza in baza OG 26/2000, cu modificarile la zi.
Srl se supune legii nr.31/1990, si a legislatiei conexe, iar ONG-ul se supune OG nr.26/2000 si legislatiei conexe.
Una este producatoare de profit(societatea), cealalta nu(ong).
Nu se poate transforma una in alta, si nici mari avantaje fiscale (taxe si impozite) nu veti beneficia.
Ok, am inteles ca nu se poate transforma. Dar am putea deschide separat un ONG. M-ar fi interesat avantajele pe care le-am avea daca am fi organizati ca si ONG nu ca si SRL avand in vedere obiectul de activitate.
Mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim fiscal ong jimi jimi Buna ziua, Care este regimul fiscal ala unui ONG ? Care sunt diferentele esentiale intre impozitele unui SRL fata de cele ale unui ONG ? Exista ... (vezi toată discuția)
Excedent pozitiv ong cu activitate economica visinica visinica Se poate repartiza excedentul pozitiv din activitatea economica a unui ONG intre membrii fondatori proportional cu aportul fiecaruia si impozitat cu 16%? ... (vezi toată discuția)
Ong sau srl? Simona Ionita Simona Ionita Buna ziua, Vreau sa deschid un centru de dezvoltare personala si echilibrare a corpului, mintii si sufletului cu diferite workshopuri care sa te faca sa-ti ... (vezi toată discuția)