avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit specific
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit specific

Daca compania are inscrise in actul constitutiv ca activitati secundare, activitati corespunzatoare codurilor CAEN 5621 - ,,Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”; 5629 - ,,Alte servicii de alimentaţie n.c.a.”; 5630 - ,,Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”, care sunt supuse noului sistem de impozitare si care nu a desfasurat niciodata, nu desfasoara si nici nu va desfasura astfel de activitati, din 2017, va fi obligata sau nu la plata impozitului specific ?
Daca da, solutia ar fi sa se scoata din actul constitutiv aceste activitati anul acesta in 2016, sau ce alte pareri si solutii aveti dumneavoastra?
Cel mai recent răspuns: ndeea , utilizator 21:48, 27 Septembrie 2016
Pentru a se aplica impozitul specific trebuie sa desfasurati efectiv acele activitati iar nu sa fie doar inscrise in actul constitutiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2016
Iulian MANEA, Contabil
Asa e normal si logic cum spuneti dumneavoastra, si eu sunt de aceeasi parere, dar nu mi s-a parut destul de clara exprimarea, adica e prea generala: ("Mai precis, din 2017, vor fi obligaţi la plata impozitului specific acei contribuabili care, la finalul anului în curs, vor avea înscrisă în actele constitutive, ca activitate principală sau secundară, una dintre următoarele activităţi corespunzătoare codurilor CAEN:
• 5510 - ,,Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”;
• 5520 - ,,Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”;
• 5530 - ,,Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere’’;
• 5590 - ,,Alte servicii de cazare”;
• 5610 - ,,Restaurante’’;
• 5621 - ,,Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”;
• 5629 - ,,Alte servicii de alimentaţie n.c.a.”;
• 5630 - ,,Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”),
de aceea am pus aceasta inrebare.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare în 2024? anacondrus anacondrus Buna ziua! Începând cu data de 1 ianuarie 2023, persoanele juridice române care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 - ... (vezi toată discuția)
Microintreprinderi Xabi Xabi Buna,as vrea sa aflu daca microintreprinderile platesc sau sunt exceptate de acest impozit specific...multumesc (vezi toată discuția)
Impozit forfetar turism, aplicabil de la 1 ianuarie 2017 Daniela Belingher Daniela Belingher Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti in ce masura aceasta noua reglementare ma afecteaza si daca acest impozit va trebui platit si in urmatoarea situatie: - ... (vezi toată discuția)