avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calcan pe limita de proprietate si acord cabinet dentar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calcan pe limita de proprietate si acord cabinet dentar

Buna ziua,
Am nevoie de acordul vecinului pentru un cabinet dentar nou care va avea calcan pe limita de proprietate, avand avizul urbanismului pentru acest lucru. Vecina doreste sa obtina avantaje materiale intrucat in sedinta de prezentare a proiectului si semnare mi-a facut copie la tot dosarul proiectului si m-a intrebat daca m-am gandit la o suma de despagubire (pentru ce!!).
Azi , la cam 1 saptamana dupa ultima intrevedere, a fost ziua convenita pentru a stabili intalnirea cu notarul pentru a semna acordul ei si evita in continuare sa semneze, iar de maine pleaca pentru 2 saptamani in strainatate.
Deja m-a tot manipulat verbal incercand sa obtina intrevederi cu diversi experti pentru a gasi un motiv pentru a ma impiedica sa construiesc legal aceasta constructie invocand scaderea valorii proprietatii ei.

Am spus ca o voi chema in instanta pentru a putea sa demarez obtinerea avizelor.
Avocata imi spune insa sa tin cont de iluminare. Calcanul pe limita ei stanga e de 4 m inaltime si 17 m lungime de la sosea, iar casa ei incepe retrasa la aprox 20 m de frontul stradal, fiind lipita pe limita de proprietate opusa constructiei mele. Incat chiar daca ar fi soare dinspre Sud umbra nu ajunge la ea, insa lipit de parcela mea se afla un bloc de 4 etaje care si pana acum ii lua tot soarele ce batea dinspre Sud. Parcela e de la Vest la Est ea fiind la N eu la S si blocul la S de mine, cu frontul stradal pe limita de V.
Daca as fi stiut ce om este, as fi dat-o in judecata direct pt. ca era cu garajul pe parcela mea, totalizand 17mp, eu facand modificari pe cale amiabila cu cei de la cadastru ca sa nu pice nici ea prost. Si as fi obtinut semnatura ei in schimbul incetarii actiunii judecatoresti. Eu cu mila dupa tine...

Va rog sa ma ajutati, Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2016
mariusrex, utilizator

Alte discuții în legătură

O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)
Extindere si etajare casa pe o parcela care nu are latimea minima de 12 metri conform p.u.g. parcela are 9.65 metri front stradal si o constructie veche emiladam emiladam Buna ziua vecini mei vor sa construiasca o extindere si etajare in imediata vecinatate a constructiei proprietatea mea noi avand partial constructiile lipite ... (vezi toată discuția)