avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant - recuperare bani de la debitor
Discuție deschisă în Executare silită

Girant - recuperare bani de la debitor

girantul care se obliga solidar cu debitorul, renuntand la beneficiul de discutiune si diviziune, mai are vreo posibilitate ulterior sa-si recupereze banii de la debitor, in instanta, pe cale separata,dupa ce ii achita ratele unui imprumut, in urma masurii de poprire a venitului acestuia, ca urmare a neachitarii datoriei de catre debitor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:00, 23 Septembrie 2016
Da, se numește drept în regres. Face o acțiune în instanță și are șanse 99% de câștig.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
va multumesc pentru raspunsul prompt. trebuie sa astepte sa termine de achitat intreaga suma sau se poate indrepta impotriva debitorului , de pe acum ? proprirea pe venit a inceput abia acum doua luni.
Puteți începe încă de acum.
Doar că, va trebui să tot faceți astfel de acțiuni până recuperați tot.
Este important să aveți de unde să recuperați.
Termenul de prescripție a dreptului la acțiune este de 3 ani de la momentul când plătiți fiecare sumă pentru respectivul debitor.
Trebuie sa urmăriți sa nu treacă cei 3 ani ca sa nu va pierdeți dreptul.
Va trebui și sa timbrați la proces.

Dacă debitorul va fi insolvabil nu veți mai recupera banii.
E bine sa știți și dacă aveți pe ce sa îl executați silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri contract fidejusiune Nafets Nafets Buna ziua, Va rog mult, explicati-mi ce inseamna urmatorul paragraf: Fidejusorul are dreptul de a invoca beneficiul de discuţiune, beneficiul de ... (vezi toată discuția)
Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)
Recuperare poprire calytul calytul Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)