avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un functionar public - salariat inginer agronom al ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un functionar public - salariat inginer agronom al unei directii judetene pentru agricultura poate avea o asociatie familiala?

Un salariat inginer agronom al unei Directii Judetene pentru Agricultura poate sa se asocieze familial pentru comercializarea de produse fito-sanitare? Am o matusa care este inginer agronom si impreuna cu aceasta vrem sa facem o asociatie familiala cu acest profil. Ea mi-a spus ca nu poate pentru ca este salariat de stat. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 21:36, 25 August 2009
Daca este functionar public, situatia despre care faceti vorbire este de incompatibilitate. In acest sens, opereaza dispozitiile Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, actualizata:

Art. 94.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire firma de produse fito-sanitare cristina/BZ cristina/BZ Un salariat inginer agronom al unei Directii Judetene pentru Agricultura poate sa se asocieze familial pentru comercializarea de produse fito-sanitare? Am o ... (vezi toată discuția)
Constituire firma de produse fito-sanitare cristina/BZ cristina/BZ Un salariat inginer agronom al unei Directii Judetene pentru Agricultura poate sa se asocieze familial pentru comercializarea de produse fito-sanitare? Am o ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati la functionari publici rogilg1 rogilg1 am urmatoarea dilema: Fac parte din consiliul de administratie a unei societati si urmeaza sa dau examen pentru un post de sef serviciu taxe si impozite din ... (vezi toată discuția)