avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa mediu auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa mediu auto

Doresc sa inregistrez auto la care nu s-a platit taxa de mediu . Va rog sa-mi spuneti daca la data de 23.09.2016 se mai plateste aceasta taxa avand in vedere hotararil C E?
Aveti doua optiuni:
- actiune in obligarea la inmatriculare fara plata timbrului de mediu;
- platiti timbrul de mediu si apoi actiune in instanta pentru recuperarea acestei sume.
Stiam ca pot recupera suma doar cei care au platit pana in 2013.
Pana in 2013 nu se numea asa.
Acum este vorba de timbrul de mediu si nu de taxe in cele doua forme anterioare.
Pentru acele taxe exista o altfel de procedura - restituire cu cerere direct la ANAF daca o face proprietarul vehiculului, altfel tot in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2010. primim toti banii sau doar in rate? adicxu adicxu Buna ziua.Am platit taxa in 2009 si 2010.Am dat in judecata in 2012 ,si abia in 5 noiembrie 2013 am primit de la Curtea de apel.Ulterior a mai trebui sa merg ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2008 bogdan1485 bogdan1485 Buna seara. Am platit taxa auto pentru un autoturism achizitionat din Germania in data de 12.02,2008. Se mai poate recupera aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)