avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere bun public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere bun public

Sunt student anul 3 la medicina si dupa sesiunea de examene am sarbatorit.La petrecere am fost negajit de cineva si pt a evita o lupta am plecat cu masina unor prieteni.La coborare de nervi am lovit un stalp de iluminat si find facut din fonta si prins in suruburi a cazut.Am lovit o singura data stalpul.Am fost surprins pe camerele de filmat din zona.Am vazut ca pot sa fiu pedepsit cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani.Nu as vrea sa ajung aici deoarece imi va afecta anul scolar.Credeti ca sunt sanse sa scap cu o amenda sau sansa de a repara bunul stricat?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:52, 24 Septembrie 2016
Daca achitati prejudiciul se poate rezolva.
Incercati sa aveti si avocat ca sa se stie exact incadrarea juridica si sa se ajunga la ceea ce vreti deoarece dvs. nu puteti pune conditii dar avocatul poate sa trateze problema in numele dvs. si sa iasa totul bine daca stie sa se descurce.
Buna seara!

Sfatul mediatorului: identificati carei institutii apartine stalpul (primarie, consiliu local etc) si transmiteti o invitatie la mediere prin intermediul unei persoane autorizate in acest sens. Asumati-va gresala si reparati prejudiciul, iar impreuna cu partea vatamata semnati un acord de mediere in acest sens, intelegeti-va! Este solutia cea mai onorabila, dar mai ales este solutia cea mai buna pentru situatia dumneavoastra.

Toate cele bune!
MariusDecebal a scris:
La coborare de nervi am lovit un stalp de iluminat ...

@MariusDecebal, explicati un pic situatia, adica nervos fiind, ati dat cu masina in stalp sau ati dat cu pumn, picior, etc in stalp?

S-au constatat faptele? Ati fost reclamat? Sau a venit politia si dvs. ati dat declaratii in sensul celor de mai sus?


Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Eu cand am coborat din masina am lovit stalpul cu piciorul precizez ca o singura data am dat cu piciorul.Dar stalpuul era facut din fonta si prins in suruburi si a cedat.
Faptele cred ca au fost constatate ,prietenul meu care a condus masina a fost chemat deoarce pe el au putut sa il gaseasca dupa masina.Sambata el trebuie sa mearga la politie si o sa merg si eu cu el sa explic situatia



[edit : nu mai citati mesajele anterioare succesive]
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
In cazul asta este clar ca trebuie sa mergeti la politie, sa va recunoasteti vina fara discutie.

Daca se va incepe urmarirea penala si daca dvs. dati dovada de buna credinta, organul de cercetare penala (politia) poate propune si procurorul poate dispune renuntarea la urmarirea penala (bineinteles sub confirmarea judecatorului de camera preliminara).

(6) Procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:
a) să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;


Dati dovada de buna credinta si lucrurile se rezolva, in fond nu ati facut-o cu intentie !

Alte discuții în legătură

Distrugere auto bilus bilus in urma cu cateva saptamani am indoit cu piciorul aripa unei masini in trafic. orbit de nervi pentru ca soferul acesteia imi tot punea frane si facea sicane pe ... (vezi toată discuția)
Citatie politia rutiera - declarare accident andrei28 andrei28 Buna ziua, Am primit citatie ca am fost implicata intr-un accident (tamponare) acum o saptamana (cu specificarea adresei si a orei cand s-a ... (vezi toată discuția)
Pv de contraventie contestat/ masina reclamant reparata pe rca-ul meu mmhabian mmhabian Buna ziua, in mai 2013 am fost reclamata ca am lovit masina parcata langa a mea. Proprietara si-a gasit masina lovita si m-a reclamat pe mine. Masina mea era ... (vezi toată discuția)