avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscriere in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscriere in scopuri de TVA

Buna ziua,
Am un PFA si am deposit luna asta pragul de 220.000 RON la FACTURARE ceea ce inseamna ca trebuie sa aplic pentru inscriere in scopuri de TVA in primele 10 zile ale lunii urmatoare. Ceea ce nu imi este mie clar, trebuie sa aplic atunci cand ating acest prag la FACTURARE sau la INCASARE? Pentru ca facturile mele sunt platite si cu intarziere de 2 luni, ceea ce inseamna ca la INCASARE voi depasi abia prin Noiembrie. Deci intrebarea este, trebuie sa merg acum sa ma inscriu sau cand incasey 220.000?
Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 10:50, 23 Septembrie 2016
La facturare, nu la încasare.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atingere plafon tva Cornel83 Cornel83 Buna ziua, As dori o clarificare pentru urmatoarul scenariu: PFA norma de venit (domeniul IT - caen 6202), inregistrat in scopuri de TVA doar pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa - plafon si tva radumures radumures Am mai multe intrebari referitor la PFA: 1. Inteleg ca plafonul de scutire de TVA este acum la 220.000 lei (65.000 EUR). Asta inseamna ca daca sunt pe norma ... (vezi toată discuția)
Pfa din romania emite factura catre ong ue taniastanescu taniastanescu Este vorba de un PFA nou infiintat pentru servicii de asistenta sociala (fara cazare) care urmeaza sa incheie un contract de prestari servicii cu o Fundatie ... (vezi toată discuția)