avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recompense penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recompense penitenciar

Buna ziua,

Am cateva intrebari pentru specialistii acestui forum:

1. Un detinut poate face contestatie la acordarea recompenselor? Luna trecuta a beneficiat de o invoire de 24 de ore, iar in aceasta luna ne asteptam la 3 zile. A fost propus, dar TOTI (nu doar el) au primit pachet si vizita sau doar pachet. Se poate ca dupa pachet si vizita, vizita intima, invoire o zi, sa coboare atat de mult, la doar un pachet (fara vizita)??

2. Exista vreo sansa ca un detinut, daca are un comportament bun, sa poata fi eliberat inainte de data propozabila? La jumatate din pedeapsa (in martie 2017), data fiind in 2018, propozabila?

Va rog din suflet!!!!!!!


Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:59, 24 Septembrie 2016
In principiu recompensa este o facilitate, o facultate, nu este un drept al detinutului. Eu stiu ca nu se poate face contestatie sau plangere daca nu se acorda recompense (insa nu sunt specialist in drept penitenciar).

Insa, daca persoanei nu-i sunt respectate drepturile pe care legea le asigura detinutilor, aceasta poate face plangere la judecatorul de supravegrere a privarii de libertate, iar acesta are posibilitatea sa audieze persoane, sa solicite informatii si inscrisuri de la administratia locului de detinere, poate face orice verificari, necesare solutionarii problemei, daca problema este data prin lege in competenta sa.

Despre liberarea conditionata sau despre punerea in libertate la implinirea termenului, nu ne putem pronunta fara sa stim si alte detalii despre pedeapsa, date concrete, varsta, munca prestata, propunerile comisiei, alte elemente, s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recompensare invoire vladcoroiu vladcoroiu detinut regim deschis pedeapsa 3 ani de executat 24 de luni ,perioada excutata 8 luni ,a primit 4 recompense participa la toate activitatile de reeducare a ... (vezi toată discuția)
Schimbare regim detentie vdeny vdeny Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati. Sotul este arestat din noiembrie 2013. A fost pe SGR timp de 6 luni, dupa ce s-a constatat ca nu este un pericol ... (vezi toată discuția)
Judecător de supraveghere a privării de libertate la penitenciarul ... flaur flaur Judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul .... este președintele completului la care se poate face contestația împotriva ... (vezi toată discuția)