avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract arenda

Bună ziua, părintii mei au teren dat in arenda la S.c. Comcereal Vaslui (porumboiu adrian). Anul trecut au primit arenda cuvenită. intre timp au facut 2 cereri de reziliere a contractului pe cale amiabilă dar raspunsul a fost negativ. Pot sa actionez in judecată firma pentru că in contract scrie nivelul arendei 20 % din productie dar in realitate s-au platit doar 500 kg de grau sau echivalentul in bani.
Precizez ca in situatia părintilor sunt proprietari ce insumeaza 370 de hectare și care au ocupat terenul in primăvara si il lucreaza printro Asociatie agricolă constituita din proprietarii cu teren in arenda la acesta firmă. La o parte din proprietari nu l-ea fost platită arenda nici pentru anul agricol 2014-2015. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:30, 24 Septembrie 2016
Trebuie studiat contractul de arenda. Banuiesc ca in acest contract sunt specificate situatiile in care se poate solicita rezilierea.
@mincinosul,
In primul rand, trebuie vazut pe ce perioada a fost incheiat contractul de arendare.
Apoi, in cazul neexecutarii obligatiilor se poate cere prin justitie rezilierea contractului, potrivit dreptului comun, deoarece denuntarea unilaterala nu este aplicabila arendarii, caci contractul se incheie pe durata determinata, care este fie stabilita de parti, fie izvorata din lege.

Cat priveste "că in contract scrie nivelul arendei 20 % din productie dar in realitate s-au platit doar 500 kg de grau sau echivalentul in bani" trebuie vazut in ce masura sunt aplicabile sau nu dispozitiile speciale asupra pieirii fortuite a recoltei sau daca este un abuz al arendasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate contract arendare Gicuta93 Gicuta93 Buna ziua! In contractul de arendare incheiat in anul 2010 - capitolul referitor la nivelul arendei, modalitati si termene de plata este scris: [b]\"Nivelul ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din arenda badiufilaret badiufilaret mai trebuie platit de tata impozitul pe venit din arenda? mentionez aici un lucru: tatal meu este pensionar si a dat o suprafata de 1ha si 30 de ari in arenda ... (vezi toată discuția)