avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amprentele raman pe inscrisuri?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amprentele raman pe inscrisuri?

se pot preleva amprente de pe inscrisuri... la mai multi ani (3) distanta de momentul cand se pretinde ca au fost manipulate?

Adica raman amprentele pe hartie sau se 'sterg' singure cu timpul?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 11:13, 1 Octombrie 2016
Amprentele digitale pot fi identificate pe anumite materiale conditiont de anumiti factori-calitate suport-in cazul dv hartie,conditii de pastrare inscris,etc
Calitatea amprentei este conditionata inclusiv de anumite caracteristici individuale,astfel in cazul persoanelor care transpira in excces amprenta este de slaba calitate si se disipeaza in timp scurt
Prelevarea amprentelor este conditionata si de tehnica utilizata
Sunt autoritati/institutii care detin baza tehnica mai veche,sunt institutii cu tehnici noi bazate pe vectori topologici.,care citeste automat imaginea unei amprente digitale, nu ca pe o simpla imagine, ci ca pe o harta in relief cu o anumita orientare.
Aceasta metoda are avantajul ca permite sa recunoasca si amprente de slaba calitate cu urme de grasime, deformate, sau cu diferite defecte.
Este hazardat a raspunde concret asupra existentei amprentei digitale pe inscris vechi de 3 ani fara a cunoaste calitatea amprentei,fara a cunoaste conditiile de pastrare a inscisului ,daca inscrisul a fost manipulat de mai multe persoane-fiind cunoscut ca in timp calitatile amprentei se disipeaza
Depinde și de condițiile în care sunt depozitate înscrisurile.
Amprentele pot rezista foarte multi ani.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pt raspunsuri.
Ma refer inscrisuri obisnuite. Nu inscrisuri retinute de catre organul de cercetare, deliberat ca sa conserve probele.
Adica, eu am o hartie veche de 3 ani. Am tinut-o intr-un dosar, intr-un sertar. N-am impachetat mancare in ea, dar nici nu ma gandeam ca imi va trebui sa o duc la politie pt amprente. E un bon de la magazin! Am cumparat un produs si l-am pastrat pt garantie.
Pot fi identificate amprentele de pe ea?
Oare hartia respectiva, fiind mai lucioasa, e mai putin susceptibila sa conserve amprentele?
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
aidu, utilizator
Este posibil sa nu se fi impregnat bine impresiunile digitale.

E greu de spus.
Pentru ce va trebuie sa identificati amprentele de pe un bon? Pentru a identifica pe cel care lucra la casa? In orice caz, daca ar fi proba pentru o infractiune, ar fi sarcina organelor de ancheta sa cerceteze daca mai exista amprente, singur nu aveti nici caderea, nici mijloacele de a identifica o persoana in baza amprentelor. Si chiar daca ati face-o concluzia dvs. nu are valoare, ci conteaza doar expertiza criminalistica efectuata de organele de ancheta.

Alte discuții în legătură

Se pot folosi mijloc de proba amprente in procesul civil?? aidu aidu Un testament olograf. Nu poate fi recunoscut scrisul pt ca nu exista niciun termen de comparatie. Poate fi stabilita identitatea autorului prin orice mijloc ... (vezi toată discuția)
Mar interesa si pe mine .. pentru amprente ca dovezi ai putea fi acuzat de furt?? bursucelady bursucelady un prieten ii sau gasit cateva amprente la locul unui furt ar putea fi acuzat de furt numai pe baza lor . au facut si perchezitie la domiciliu si nu iua gasit ... (vezi toată discuția)
Prelevare adn lumarin70 lumarin70 Buna seara As dori sa imi raspindeti la o intrebare ... cum este posibil sa existe caz fara ca ADN-ul persoanei acuzate sa fie la locul faptei . Nu locuiesc ... (vezi toată discuția)