Amprentele digitale pot fi identificate pe anumite materiale conditiont de anumiti factori-calitate suport-in cazul dv hartie,conditii de pastrare inscris,etc
Calitatea amprentei este conditionata inclusiv de anumite caracteristici individuale,astfel in cazul persoanelor care transpira in excces amprenta este de slaba calitate si se disipeaza in timp scurt
Prelevarea amprentelor este conditionata si de tehnica utilizata
Sunt autoritati/institutii care detin baza tehnica mai veche,sunt institutii cu tehnici noi bazate pe vectori topologici.,care citeste automat imaginea unei amprente digitale, nu ca pe o simpla imagine, ci ca pe o harta in relief cu o anumita orientare.
Aceasta metoda are avantajul ca permite sa recunoasca si amprente de slaba calitate cu urme de grasime, deformate, sau cu diferite defecte.
Este hazardat a raspunde concret asupra existentei amprentei digitale pe inscris vechi de 3 ani fara a cunoaste calitatea amprentei,fara a cunoaste conditiile de pastrare a inscisului ,daca inscrisul a fost manipulat de mai multe persoane-fiind cunoscut ca in timp calitatile amprentei se disipeaza
Multumesc pt raspunsuri.
Ma refer inscrisuri obisnuite. Nu inscrisuri retinute de catre organul de cercetare, deliberat ca sa conserve probele.
Adica, eu am o hartie veche de 3 ani. Am tinut-o intr-un dosar, intr-un sertar. N-am impachetat mancare in ea, dar nici nu ma gandeam ca imi va trebui sa o duc la politie pt amprente. E un bon de la magazin! Am cumparat un produs si l-am pastrat pt garantie.
Pot fi identificate amprentele de pe ea?
Oare hartia respectiva, fiind mai lucioasa, e mai putin susceptibila sa conserve amprentele?
Pentru ce va trebuie sa identificati amprentele de pe un bon? Pentru a identifica pe cel care lucra la casa? In orice caz, daca ar fi proba pentru o infractiune, ar fi sarcina organelor de ancheta sa cerceteze daca mai exista amprente, singur nu aveti nici caderea, nici mijloacele de a identifica o persoana in baza amprentelor. Si chiar daca ati face-o concluzia dvs. nu are valoare, ci conteaza doar expertiza criminalistica efectuata de organele de ancheta.
Prelevare adn
lumarin70
Buna seara
As dori sa imi raspindeti la o intrebare ... cum este posibil sa existe caz fara ca ADN-ul persoanei acuzate sa fie la locul faptei .
Nu locuiesc ... (vezi toată discuția)