avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusivă în favoarea tatălui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusivă în favoarea tatălui?

Bună ziua!
Se dă următoarea situație:
S. (tatăl) şi V. (mama), căsătoriți legitim din 2011, cu 2 copii minori în vârstă de 4, respectiv 2 ani. V. mai are 2 copii din 2 relații anterioare; unul din copii a crescut cu ea, cel de-al 2lea copil a fost abandonat în spital de către ea, faptă pt care a primit o pedeapsă cu suspendare.
În data de 20 august 2016, V. părăseşte domiciliul conjugal, cei 2 minori rezultați din căsătorie rămânând în grija tatălui şi a bunicii paterne. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul neînțelegerilor dintre cei 2 soți şi mai ales datorită faptului că sus numita nu se ocupa de familie: nu făcea menaj, nu gătea, nu se ocupa de copii ( nu îi spăla, nu le dădea să mănânce, de acest luccru ocupându-se tatăl, bunica şi sora tatălui). În toată această perioadă, a vizitat fetele o singură dată, şi atunci a venit cu jigniri şi amenințări, ceea ce l-a determinat pe S. Să facă o reclamație atât la poliție, cât şi la protecția copilului.
Credeți că S. are vreo şansă să obțină custodia exclusivă având în vedere şi faptul că ea nu are un domiciliu stabil şi nici venituri?
Dacă nu vizitează copiii și dacă nu se poate lua legătura cu ea atunci când este nevoie de o decizie privitor la copii există argumente pertinente pentru ca autoritatea părintească să fie exercitată în mod exclusiv de tată (custodia exclusivă).
Custodie exclusiva nu va obtine dar poate obtine minorii la domiciliul sau.

Ca sa se obtina custodie exclusiva este greu si pentru mame...si in astfel de cazuri nu se obtine nici de ele...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Custodie exclusiva nu va obtine dar poate obtine minorii la domiciliul sau.

Ca sa se obtina custodie exclusiva este greu si pentru mame...si in astfel de cazuri nu se obtine nici de ele...


Autoritatea părintească presupune ca părinții să aibă posibilitatea efectivă de a decide cu privire la copil. În cazul în care acest lucru nu se poate înfăptui (ex: unul dintre părinți nu poate fi găsit pentru a-și exprima opinia în ce privește copilul) este normal ca doar unul dintre părinți să exercite autoritatea părintească asupra copilului.
Există hotărâri judecătorești în acest sens.
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Ştiy că este f greu de obținut custodia exclusivă şi probabil se va merge pe custodia comună.
Dar având în vedere situația, tatăl ar putea avea ceva emoții privind stabilirea domiciliului minorilor? Adică, în mod normal, copiii vor rămâne la el în acedte circumstanțe?
Pe custodie exclusiva e clar ce am zis și asa va fi în cazul dvs.
Mama nu e dispărută.
Asta nu s-a înțeles de Adrian probabil.

Aveți șanse sa obțineți copilul în circumstanțele descrise.

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Custodia unui singur parinte Aurelia Luca Aurelia Luca Buna dimineata ! Sunt divortata din 4 mai 2015, custodia este la amandoi si domiciliul la mine (mama). Tatal copilului vrea sa ma dea in judecata ca sa obtina ... (vezi toată discuția)
Custodie copii mama2 mama2 Buna ziua, As vrea sa primesc niste opinii legate de urmatoarea situatie. Casatorita de 11-12 ani, mama a doi copii minori (unul de peste 10 ani). In urma ... (vezi toată discuția)