avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dovada platii salariului si obligatiile la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dovada platii salariului si obligatiile la stat

Sunt angajata de 5 ani la o firma care nu mi-a dat niciodata sa semnez statul de plata, nu mi-a dat fluturas si nici macar nu mi-a comunicat faptul ca s-a facut plata salariului prin banca.
Intamplator, am observat in mailul colegului care a fost plecat in delegatie si m-a rugat sa-i transmit diverse observatii, ca el primeste aceasta instiintare de virare a salariului in banca. Ulteriro, am intrebat si alti colegi si mi-au confirmat acelasi lucru.
Intre timp, am avut o colega care a avut o problema personala, a trebuit sa stea acasa si a vrut sa se inscrie la somaj. Nu a putut din cauza faptului ca nu erau darile platite la stat.
Intrebarea mea este : cum sa aflu daca mi s-au platit obligatiile la somaj, la pensie si sanatate ? Eventual, pot afla de pe net ?



Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 13:57, 28 Septembrie 2016
Adriana68 a scris:

.....

Intrebarea mea este : cum sa aflu daca mi s-au platit obligatiile la somaj, la pensie si sanatate ? Eventual, pot afla de pe net ?



Multumesc,


Conform art.168 alin.1 C.mun., plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

Astfel, dovada platii salariului , in practica, se face prin :
- semnarea statelor de plata, in cazul platii salariului cash

- extrasele de Ordin de plata, in cazul paltii salariului prin virament bancar.

Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.
Din pacate, la ANAF se poate verifica doar daca s-au depus declaratiile, nu daca s-au si platit.
Multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
Adriana68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat de plata Ionel1967 Ionel1967 Este normal sa nu semnez stat de plata sa nu văd ce sa întâmplat cu banii care mi se cuvin și dacă sau plătit datoriile către stat ce pot face în ... (vezi toată discuția)
State de plata marsta marsta 1. Buna ziua, in cazul in care angajatorul imi plateste cash desi i-am dat cont bancar, dar eu nu semnez nici un stat de plata nici vreo dispozitie de plata ... (vezi toată discuția)
Documente ce atesta plata salariului Cristina ioa Cristina ioa Buna ziua, intrebarea mea edte urmatoare , mie ca angajat salariul.mi se vireaza intr-un cont bancar, fara a semna vreun act ce atesta acest lucru, eu vreau sa ... (vezi toată discuția)