Eu spun ca nu, atata vreme cat - potrivit cu prevederile art. 1020 C. pr. civ. - în cazul în care debitorul contestă creanţa, instanţa va proceda la efectuarea de verificări cu privire la temeinicia argumentelor invocate pe aceasta cale, iar când constată ca acestea sunt întemeiate, constatare făcută în baza înscrisurilor existente la dosarul cauzei şi a explicaţiilor şi lămuririlor părţilor, va respinge cererea creditorului prin încheiere.
Deopotrivă, dacă apărările pe fond formulate de debitor presupun administrarea altor probe decât cele prevăzute mai sus, iar acestea ar fi admisibile potrivit legii în procedura de drept comun, instanţa va respinge cererea de emitere a ordonanţei de plată, pronunţând tot o încheiere. În ambele situaţii, creditorul îşi va putea valorifica creanţa pe calea unei acţiuni de drept comun, încheierea astfel pronunţată neavând autoritate de lucru judecat.
Va multumesc mult. am uitat sa precizez un aspect: chematul in garantie este in insolventa, iar partea care a facut cererea de chemare in garantie este inscrisa la masa credala a acestuia. in acest context, ma gandesc ca cererea de chemare in garantie ar fi oricum inadmisibila, cu atat mai mult cu cat pe rol exista procedura insolventei, si orice actiune impotriva celul afla sub incidenta legii 85/2014 se suspenda de drept, si mai mult, art. 1013 din NCPC arata ca in ordonanta de plata nu se includ creantele inscrise la masa credala.
Ordonanta de plata!
Raul111
In cazul unei asociatii de utilitate publica, care functioneaza in baza O.U.G 26/2000,in cazul in care membrii cu drepturi depline nu-si respecta obligatiile ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata
Silviuvox
Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)