avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare documente contabile
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare documente contabile

Buna,
O societate incheie un contract cu o societate care asigura servicii contabile. Desi contractul inceteaza (reziliere - cu toate ca modalitatea de reziliere nu este tocmai ok, dar incetarea nu este contestata de cealalta parte) societatea refuza restituirea doumentelor contabile catre societatea careia ii presta servicii. In acest caz ce modalitate juridica este de constrangere. In cazul unei cereri de chemare in judecata care ar fi temeiul juridic de solicitare a restituirii documentelor? ar fi cazul de convocare la conciliere?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:25, 26 August 2009
Legea nr. 82/1991 prevede:
Art. 10. - (1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.
(3) Contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
(4) ..............
In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.

Eu as merge pe plangere penala impotriva firmei de contabilitate intemeiata pe art. 213 Cod penal - abuz de incredere. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura bilant contabil akitadolf akitadolf Sant angajata la o firma mica in functia de contabil,nu am studii superioare dar eu fac toate inregistrarile contabile va rog sa imi spuneti daca pot semna ... (vezi toată discuția)
Contabil obligatoriu cu iulie 2008? Tataie Tataie Am inteles de la contabila mea ca este obligatoriu pt orice firma sa aiba in grila de salariati un contabil. Exista vreo lege pe cale de promulgare care sa ... (vezi toată discuția)
Pfa contabilitate pentru societati comerciale cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro A n d y A n d y Buna ziua, un PFA cu cod caen de contabilitate, care nu este membru CECCAR, prin contract poate tine contabilitatea si sema situatiile financiare pentru ... (vezi toată discuția)