avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Drepturile si atributiile evaluatorului in analiza ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Drepturile si atributiile evaluatorului in analiza ofertelor

In cadrul licitatiilor pe criteriul calitate-pret, de multe ori criteriile stabilite si anuntate pentru analiza ofertelor conduc la concluzia de calitate egala a ofertelor depuse, iar analiza ramane a se face doar in baza pretului.
In aceasta situatie se mai poate considera ca este valid criteriul calitate-pret ?
Daca da, de ce, daca nu, as vrea sa stiu in ce m,asura evaluatorul poate adapta logica evaluarii, la fel ca in orice alt sistem de evaluare in care acesta poate aborda criterii noi in timpul verificarii lucrarii/ofertei, atata vreme cat ele nu aduc atingere ofertantilor incat sa ii discrimineze etc in timpul desfasurarii procedurii incat factorul calitate sa isi poata spune cuvantul ?
Daca da, in baza carei legi/reglementari poate evaluatorul face acest lucru sau in baza carei legi nu poate adopta/crea criterii noi (evident, se va avea grija ca la comunicarea rezultatului, evaluatorul sa si expliciteze rationamentul evaluarii)....In prealabil aplicarii noului criteriu/noilor criterii trebuie cerut acordul modificarii criteriului vreunei entitati ?
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2016
Cornelissa, utilizator

Alte discuții în legătură

Motiv respingere de catre anrmap a invitatie de participare pentru procedura de cerere de oferta - pachet produse lactate andianamo andianamo Ne-a fost respinsa invitatia de participare pentru procedura de cerere de oferte -produse lactate pe motivul ca la criteriile de evaluare pe langa pretul ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent - experienta profesionala - factor de evaluare ContSters15910 ContSters15910 Am urmatoarea intrebare: in unele fise de date ptr o achizitie publica este folosit ca factor de evaluare \" experienta similara/experienta ... (vezi toată discuția)
Criterii de evaluare magda1612 magda1612 Doresc sa achizitionez un apartament printr-un credit imobiliar.Am inteles ca din partea bancii v-a veni un expert imobiliar pt a evalua imobilul ce urmeaza a ... (vezi toată discuția)