avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Motiv respingere de catre ANRMAP a invitatie de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Motiv respingere de catre ANRMAP a invitatie de participare pentru procedura de cerere de oferta - pachet produse lactate

Ne-a fost respinsa invitatia de participare pentru procedura de cerere de oferte -produse lactate pe motivul ca la criteriile de evaluare pe langa pretul ofertei = 50 puncte am trecut ca si factor de evaluare calitatea produselor = 50 puncte. Pondere calitate : produs inferior=0,5 puncte, produs superior= 1 punct. punctajul la toate produsele se face astfel: Suma de puncte din fisa de apreciere a calitatii x50 /8 ( produse). Criteriile de aprecierea calitatii pe baza carora se face aprecierea sunt trecute in caietul de sarcini. Acestea se refera la aprecieri obiective a prosului si nu subiective.
Raspunsul celor de la ANRMAP a fost ca acest criteriu ( calitatea produselor) este unul subiectiv si ni s-a atras atentia ca incalcam art 15. (1) din HG 925/ 2006.
In calitate de cresa nu ne putem permite sa achizitionam alimente de o calitate inferioara deoarece acestea sunt consumate de catre copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni - 3 ani. Din acest motiv nu putem merge pe oferta cu pretul cel mai scazut. Ce putem face, in aceste conditii, ca invitatia sa nu mai fie respinsa?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:27, 1 Aprilie 2011
ANRMAP-ul are dreptate.Acei factori de evaluare ( pret/calitate) nu pot fi trecuti la criteriile de evaluare !Ce va recomand :
1. Refaceti caietul de sarcini exact cu specificatiile tehnice de care aveti nevoie la cresa.
2. Aplicati criteriul de atribuire oferta cea mai avantajoasa dpdv economic
3. La acest criteriu aplicati factorii de evaluare - pret/calitate
4. Cititi va rog art. 199 din OUG 34/2006
Va recomand sa introduceti cerintele pentru calitatea cea mai buna a produsului in CS si astfel nimeni nu va putea sa va livreze produse inferioare calitativ.
Apoi aplicati pretul cel mai scazut si nu veti avea probleme.

Sunt de acord cu ANRMAP. Se intelege ca la un pret foarte scazut acceptati si o calitate mai slaba(0,5 puncte), ceea ce bineinteles ca este subiectiv si contrazice afirmatia ca vreti o calitate cat mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari ref. la depunerea mostrelor si a certificatelor de omologare dolj dolj La cap III2.3.a din fisa de date a achizitiei in casuta ptr MODALITATEA DE INDEPLINIRE s-a mentionat din greseala \'\'se depun mostrele\\" fara ca la ... (vezi toată discuția)
Factorii de evaluare a ofertelor in cazul atribuirii in functie de oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic luminita_gab luminita_gab Detalierea factorilor de evaluare(in cazul achizitionarii unor servicii de elaborare a unui proiect tehnic de dezvoltare si extindere pt un centru ... (vezi toată discuția)
Oferta superioara cerintelor din caietul de sarcini brandtex_industries brandtex_industries Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca exista un articol (si daca da, care este acesta), care sa faca referire la posibilitatea ofertarii unor produse ... (vezi toată discuția)