avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Oferta superioara cerintelor din caietul de sarcini
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Oferta superioara cerintelor din caietul de sarcini

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca exista un articol (si daca da, care este acesta), care sa faca referire la posibilitatea ofertarii unor produse superior calitativ sau cantitativ cerintelor din caietul de sarcini.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eduardvalalex , utilizator 14:51, 4 Iulie 2014
Buna ziua,

Raspunsul la aceasta intrebare se regaseste in continutul OG 34/2006. Principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica sunt urmatoarele:



a) nediscriminarea;

b) tratamentul egal;

c) recunoaşterea reciprocă;

d) transparenţa;

e) proporţionalitatea;

f) eficienţa utilizării fondurilor;

g) asumarea răspunderii.

Daca un operator economic intocmeste o oferta superioara din punct de vedere tehnic cerintelor intocmite de catre Beneficiar, iar pretul ramane sub valoarea estimata, acesta este un caz de eficienta a utilizarii fondurilor. Cu aceeasi suma cu care doreati sa achizitionati un produs cu anumite specificatii tehnice, aveti posibilitatea sa cumparati niste produse superioare din punct de vedere calitativ. Daca criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut, iar oferta respectiva are intr-adevar cel mai scazut pret, oferta poate fi acceptata si declarata castigatoare. Daca cerintele ar fi fost inferioare, oferta nu putea fi considerata acceptabila fiindca nu ar fi fost conforma cu nevoile Beneficiarului.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
eduardvalalex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv respingere de catre anrmap a invitatie de participare pentru procedura de cerere de oferta - pachet produse lactate andianamo andianamo Ne-a fost respinsa invitatia de participare pentru procedura de cerere de oferte -produse lactate pe motivul ca la criteriile de evaluare pe langa pretul ... (vezi toată discuția)
Licitatie-schimbare furnizor materiale in contract iancu123 iancu123 in cazul unui contract de lucrari desfasurat prin achizitie publica, constructorul poate schimba producatorul sau furnizorul de materiale , altul decat cel ... (vezi toată discuția)
Licitatie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati sa raspund la o serie de intrebari: 1. Ce inseamna \"achizitor\" si ce inseamna \"autoritate contractanta\"? Care este ... (vezi toată discuția)