Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati sa raspund la o serie de intrebari:
1. Ce inseamna "achizitor" si ce inseamna "autoritate contractanta"? Care este diferenta intre cele doua notiuni?
2. Conditiile prevazute in caietul de sarcini al achizitorului pot face obiectul unei negocieri cu ofertantul? Ma refer la situatia in care ofertantul indeplineste conditiile de eligibilitate cerute de achizitor, dar achizitorul cere, spre ex., ca, in pretul produsului sa fie inclus si transportul. Criteriul de atribuire este "pretul cel mai scazut". In aceste conditii, ofertantul propune ca pretul transportului sa nu fie inclus in pretul produsului. Poate acest aspect sa constituie un punct de negociere cu achizitorul?
3. In cazul in care oferta tehnica corespunde cerintelor, este firesc sa nu-ti fie nici macar deschisa oferta financiara, doar pentru ca in pretul produsului ofertantul nu a inclus si pretul transportului? Oferta poate fi declarata necastigatoare, dar nu este normal sa fie macar deschisa, daca nu analizata?! Cum ramane cu aplicarea principiilor care stau la baza atribuirii contractului de achizitie publica: nediscriminarea, tratamentul egal, transparenta, proportionalitatea etc?
4. Pretul unui contract obtinut printr-o procedura de atribuire este fix pe toata perioada de derulare a contractului (1 an sau 2 ani), in conditiile in care creste pretul materiilor prime, al combustibililor, al energiei electrice, gazelor naturale etc? Acest pret poate constitui obiectul unei/unor negocieri, pe parcursul derularii contractului, pentru a se pastra un echilibru valoric al obligatiilor de executat ale celor doua parti?
Va multumesc si astept raspunsurile dvs. cat mai curand posibil!
Cel mai recent răspuns:
vlad nicolae , moderator
09:39, 28 Aprilie 2011