avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumparare vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumparare vechime pensie

Am citit despre legea recent adoptata, dar nu sunt foarte sigur daca eu pot sa ma folosesc de ea.
Am 9 luni serviciu militar, 5 ani studii superioare la zi si 13,5 ani lucrati (1983-1997). In total ar fi putin peste 19 ani vechime. Nu mai sunt salariat din 1997.

Pot plati acum contributia pe cinci ani corespunzatoare unui salariu, de ex., de 2 sau de 3 ori cat media pe economie?
(Am inteles ca limita e de 5 ori salariul mediu iar contributia cca 250 ron lunar pentru salariul mediu.)
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
laurentiubogdan, utilizator

Alte discuții în legătură

Salariul minim studii superioare ptr contract 2 ore/zi mileniu mileniu buna ziua, in anul 2005 cand eram studenta am fost angajata cu diploma de bacalaureat si contractul era de 4 ore/zi cu salariul minim de atunci, pe postul ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza o pensie ? ionut_xlr ionut_xlr Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie. Persoana respectiva are 52 ani si a iesit la pensie anul trecut pentru invaliditate de gradul 2. Are 37 ... (vezi toată discuția)
Calculul punctajului anual in perioadele asimilate pavellevap pavellevap Buna seara Va supun atentiei urmatoarea situatie: - O persoana termina liceul in vara anului 1983 si incepe serviciul militar termen redus (de 9 luni) ... (vezi toată discuția)