buna ziua,
in anul 2005 cand eram studenta am fost angajata cu diploma de bacalaureat si contractul era de 4 ore/zi cu salariul minim de atunci, pe postul de asistent project manager. Apoi dupa 4 ani de facultate in 2006 am luat diploma de licenta -economist. Am prezentat angajatorului o copie dupa diploma de licenta eliberata in 2007 si am solicitat sa fiu incadrata conform studiilor efectuate. Nu am primit nici un raspuns desi mi-a cerut sa ma semnez in corespondenta cu clientii : account manager. Ba chiar din ianuarie 2008 pentru ca se marisera salariil minime pe economie , fara sa ma consulte sau sa ma intrebe m-am trezit ca m-a trecut la contract de 2ore/zi , asistent project manager si salariu de 439 lei si in contract a semnat contabila. Mentionez ca lucrez prin intremediul internetului de la domiciliu. Angajatorul a fost de acord ca sa lucrez de acasa. SI mai hilar ieri am semnat fisa de protectia muncii iar acolo la post este scris: manager proiect. Cu aceasta ocazia i-am cerut angajatorului sa schimbe contractul de pe studii medii pe studii superioare, mai ales ca drepturile de pensie sunt diferite pentru studiile cu care esti angajat. Acum sper ca nu v-am plictisit : daca contractul se schimba pe studii superioare , durata contractului poate ramane aceeasi de 2 ore pe saptamana si salariul va fi acelasi ? Sau pentru cei cu studii superioare salariul minim este acelasi indiferent de durata orelor pe zi lucrate? O alta problema: In codul muncii am citit ca toate drepturile salariale se pastreaza pe durata concediului de odihna. In toti cei 3 ani am primit si bonuri de masa, dar cand am luat zilele legale de concediu de odihna am primit mai putine bonuri de masa. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
............
La 8 ore lucrate salariul minim de incadrare este de 1040 RON si atunci la program de 2 ore vine cam 260 RON.