avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Program de lucru de 4 ore
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Program de lucru de 4 ore

Buna ziua.Sunt administrator PFA in regim de taxi fara angajati.Eu administrator si tot eu cel care presteaza meseria.Imi platesc cartea de munca la un program de 8 ore..minimul pe economie.As dori sa imi reduc programul de munca la 4ore astfel incat sa platesc mai putin pentru cartea de munca.Cei de la Anaf imi spun ca nu pot face asta pentru ca nu pot plati mai putin decat minimul pe economie insa colegi de ai mei au facut asta dupa primul an de munca.Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva si cum pot face sa imi reuc programul de munca sau unde gasesc aceasta lege.Va multumesc anticipat.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 10 Octombrie 2016
Nu mai faceti deloc analogie cu ce se intampla la cei angajati cu contract de munca pentru ca nu e corect. E bine ce vi s-a spus.
Va multumesc pentru raspuns insa singura nelamurire ramasa este de ce colegi de ai mei fiind in aceasi situatie ca si mine au putut sa faca asta....
Poate ca ei au SRL la care s-au angajat cu contract de munca cu fractie de norma, ceea ce nu poate titularul unei PFA.
Nu aveti cum sa va platiti contributiile in modul cum spuneti dvs., decat daca aveti un c.i.m.

Incepand cu 2016, PFA vor plăti obligatoriu și contribuţiile de asigurări sociale (CAS) -- 10,5% sau 26,3%, conform opțiunii acestora -- calculat la venitul net obținut, pe lângă contribuțiile de asigurări sociale de sănătate CASS de 5,5%.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Cval. taxe suportate de angajator pt/la salariu minim pe economie laur ica paulina laur ica paulina Ce taxe (si respectiv cu ce cval) trebuiesc achitate de catre angajator, pt un salariu minim pe economie ? Multumesc (tuturor) anticipat pt raspunsuri. :( ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 alina_gorgan alina_gorgan Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare; sunt PFA profesie liberală si în declaratia 200 privinf veniturile realizate am o rubrică ... (vezi toată discuția)