avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dreptul la pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dreptul la pensie militara

Numele meu este Florinel nascut la data de 31/03/1961.Mai jos va prezint datele privitoare la activitatea mea in munca:
- 25/09/1980 admis la scoala de ofiteri "Nicolae Balcescu" Sibiu
-23/08/1983 absolvit scoala de ofiteri arma graniceri-ridicat la gradul de locotenent
-07/10/1989 trecut in rezerva conform prevederilor Decretului 407/1958
-05/01/1990 incadreat cu contract de munca pe perioda nedeterminata ca Subinginer la UJCC Vaslui fostul UJECOOP.
Total vechime pe teritoriul Romaniei calculata de casa de pensii Vaslui este de 18 ani 8 luni si 2 zile.
Deasemeni mentionez ca la data de 5 aprilie 2016 am si o vechime de 18 ani neintrerupti pe teritoriul Marii Britanii.
Intrebarile mele sunt:
Daca am dreptul la o pensie militara cu cei sase ani lucrati plus 3 scoala cand (anul) si in ce conditii va trebui da depun dosarul?
Avand in vedere conditiile personale explicate mai sus, care ar fi cuantumul acesteia conform legislatiei in vigoare?
Va multumesc anticipat pentru intelegere si assistenta.

Cu respect

Florinel

Alte discuții în legătură

Legea nr. 1/1970 floreelena floreelena STIPULAT IN -CARNETUL DE MUNCA Art.9 punctul,,k,, intre aniii 1983-1985 se considera vechime neintrerupta in munca conform legii sus mentionate MULTUMESC ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata NBotezatu NBotezatu Buna ziua, Ma numesc Botezatu Nicolae si sunt nascut in luna august 1958. Am vechime in munca 38 ani din care 2 ani si 3 luni Gr. I-a si 17 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Calculul stagiului de cotizare ghionel ghionel Sotia mea nascuta in septembrie 1958 este bolnava, are vreo 6 operatii pt cancer de sin si altele. In noiembrie 2009 a depus la casa de pensii un dosar in ... (vezi toată discuția)