avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor programator fara diploma de bac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor programator fara diploma de bac

Buna

As dori sa stiu daca o persoana care nu are diploma de bacalaureat, poate fi incadrata ca si ajutor programator.
Are finalizat liceul dar fara diploma de bac.
Ce alta incadrare ar purtea avea, legata de programare?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 6 Octombrie 2016
Nivelul de instruire pentru un astfel post este : studii medii sau postliceale

" Studiile necesare ocuparii unui post se stabilesc de catre angajator tinand cont de prevederile Clasificarii ocupatiilor din Romania (COR), precum si de actele normative cu caracter special prin care se stabilesc nivele de studii minimale pentru ocuparea anumitor functii. In lipsa existentei unor reglementari legale speciale, angajatorii vor avea in vedere la incadrarea persoanelor formarea profesionala (dobandita de acestia prin sistemul national de invatamant sau/si prin programe de formare profesionala in sistemul de formare profesionala a adultilor) care face posibila indeplinirea atributiilor ocupatiei astfel cum acestea sunt specificate in COR.
......
Din dispozitiile Legii nr.1/2011 rezulta ca studiile medii liceale pot fi detinute de persoane absolvente ale invatamantului liceal, studiile fiind finalizate cu diploma de bacalaureat sau cu diploma de absolvire.
Nici legiuitorul, nici literatura de specialitate nu aduc alte clarificari pentru stabilirea actului de studii in baza caruia se face angajarea in cazul unui absolvent de studii medii intr-o ocupatie pentru care conform COR este prevazuta conditia studiilor medii."

Sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare maj maj daca o persoana a absolvit 12 clase fara bacalaureat poate ocupa functia corespunzatoare cor 331305? Din ce am mai citit consider ca da ,dar nu sunt sigur (vezi toată discuția)
Nivel studii Catalin.sendroiu Catalin.sendroiu Daca am 10 clase si scoala profesionala de un an jumatate , sunt considerate studii secundar superioare ? (vezi toată discuția)
Studii medii intrebator40 intrebator40 Buna seara! Am si eu o nelamurire ce tine de studiile medii.De fapt am vrut sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post de registrator medical,dar nu ... (vezi toată discuția)