avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua.As dori sa si eu o informatie legata de pensia mamei de urmas.
Pensia este militara pe legea 223/2015 Decizia a fost emisa in data de 13 Septembrie 2016 si pe decizie scrie ca se pune in plata cu data de 01.01.2016 pensia.Mama o sa primeasca luna acesta drepturile din pensie daca s-a emis decizia?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:36, 4 Noiembrie 2016
V-am dat un raspuns pe alt forum.
Nu ati fost multumit ?

Repet:

Da.
In ultima parte a lunii octombrie.
Conteaza in ce zi se emite decizia?Si as dori va rog frumos sa imi spune-ti daca pe acel mandat de plata se inpune impoziti pe toata suma.Total de plata ar fi cam 8000 de lei.Multumesc inca o data domnule Carp
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
IonutCatalin222, utilizator
Nu conteaza data emiterii deciziei.
Sa fie de luna trecuta fata de cea a platii.
Este posibil ca dupa 14 a lunii octombrie sa primeasca doar pensia pe luna octombrie, iar diferentele dupa 25.
Impozitarea se face pe fiecare luna separat.
Fiind toate lunile intregi(01/01/2016) vor fi retineri egale pe fiecare luna in parte.
Am reusit sa vorbesc la casa de pensii militare acum cateva minute si mi-au spus ca in plata apare pe octombrie doar pensia 804 lei.In decizie scrie ca se pune in plata de la 01.01.2016 drepturi de 804lei.Eu inteleg ca sunt 9 luni restante+luna in curs.
Este valabil raspunsul pe care vi l-am dat:

Este posibil ca dupa 14 a lunii octombrie sa primeasca doar pensia pe luna octombrie, iar diferentele dupa 25.

Diferentele le veti primi in jurul datei de 27 octombrie.
Restantele se platesc separat.

Alte discuții în legătură

Pensie recalculata cu restituire retroactiva, lamuriri poprire leus leus Buna seara! In situatia unei pensii militare,recalculata in baza noii legi se pune urmatoarea problema: -pensionarul militar are pensia recalculata incepind ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei pt. limita de varsta-bani din urma? CYBORG CYBORG Buna ziua! Am depus dosarul de pensionare pentru limita de varsta la data de 9 iulie 2019. Mi s-a spus sa vin peste doua luni. Asta inseamna cam pe 9 ... (vezi toată discuția)
Modificarea cuantumului pensiei pentru limita de varsta Giubega Giubega Am ieşit la pensie limită de vârstă începând cu 1 ianuarie 2011 şi mă aşteptam să văd o modificare a cuantumului pensiei altul decât inflaţia ... (vezi toată discuția)