avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie insotitor

Buna dimineata,
As vrea si eu sa stiu daca :matusa mea ,care are grad de handicap grav,(ambele picioare amputate)cod handicap 1,fara asistent personal din 2008 , suma aferenta acestui grad primind-o prin casa de pensii ,odata cu pensia de invaliditate, poate sa opteze pentru insotitor,si daca da ce pasi trebuiesc urmati.Valabilitatea acestui certificat este nerevizuibil.Nu se mai poate descurca fara ajutorul copiilor,si ar vrea ca fata ei sa ii fie inotitor.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Ce modificari implica schimbarea "handicap grav" in "handicap grav cu insotitor vicctoriaion vicctoriaion Buna ziua. Matusa mea s-a pensionat la 57 ani. In timp starea sanatatii ei s-a agravat si in prezent beneficiaza de o pensie suplimentara de handicap. ... (vezi toată discuția)
In cazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate ... Nela iordache Nela iordache Incazul unei pensii de urmas a unei persoane cu grad de invaliditate 1, nevazatoare si grad grav de handicap, cu insotitor, este normal ca ea sa aleaga intre ... (vezi toată discuția)