avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract stagiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract stagiu

Buna ziua
va rog ma puteti ajuta
daca o persoana are contract de munca la o firma particulala fucntia de incadrare:registrator medical(part time 2 ore); este incrisa la master pt biolog; i se cere si contract de stagiu pt 6 luni ca si biolog; i se poate face contract de stagiu pe functia de biolog la aceasi firma unde are si contractul de munca?
cum se procedeaza cu contractele de stagiu?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 12:01, 7 Octombrie 2016
Cf art 31 Codul Muncii:
...
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.


Atata timp cat inca nu ati absolvit cu diploma masterul in specialitatea biologie nu veti putea fi incadrata ca stagiar biolog Nu are importanta ca locul de munca este acelasi in care prestati in prezent cu 2 ore ,atata timp cat functia pe care sunteti incadrata este de registrator iar stagiatura se refera la debutul in profesia de biolog !
multumesc
dar se poate face schimbarea fuctiei prin act aditional de la registrator medical la biolog?
Cand veti fi biolog ,daca unitatea in care lucrati va avea un post vacant de biolog si va dori sa va incadreze pe acel post,se va incheia un nou contract de munca pe aceasta functie ca si stagiar !
Legea 335/2013
Art. 16
(1) Contractul de stagiu se incheie odata cu incheierea contractului individual de munca, in conditiile prezentei legi.
(2) Durata contractului de stagiu este de 6 luni, cu exceptia situatiilor in care prin legi speciale este prevazuta o alta perioada de stagiu.
(3) Contractul de stagiu se incheie obligatoriu in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului de stagiu in forma scrisa revine angajatorului.
si cazul in care de exemplu o persoana a absolvit facultatea ca si biologin (in urma cu 5 ani), , are si diploma de licenta pt bilog , dar inte timp este incadrata ca si registrator medical; si acum doreste sa faca stagiul si sa fie incadrata ca si bilog?

Alte discuții în legătură

Stagiul pentru noii angajati irumes irumes Stie cineva daca exista model de adeverinta pentru cei care debuteaza in profesie si trebuie sa faca stagiul de 6 luni..... este vorba de acea adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Stagiu sanda2s sanda2s Buna seara! Sunt angajat cu o vechime de 30 ani intr-o societate iar pe postul actual am o vechime de 10 ani. Postul, conform COR cod 215101, ... (vezi toată discuția)
Stagiu absolventi zxz19 zxz19 Buna ziua, Dacă o persoana care a absolvit fac. In 2014, anterior absolvirii ( 1 an) si ulterior absolvirii a lucrat ca si tehnician la alt angajator si ... (vezi toată discuția)