avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STAGIU 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STAGIU 6 luni

Buna seara,
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea neclarificare.
Am terminat Facultatea de Biologie, specializarea Biochimie (licenta +master) si doresc a efectua cele 6 luni de stagiu pe postul de biochimist in sistemul sanitar.
In schimb, dupa terminarea licentei am lucrat in domeniul farmaceutic tot pe postul de Biochimist, 4 luni si 18 zile.
1) Mi se considera debutul in industria farmaceutica? Chiar daca eu nu avusesem contract de stagiu nefiind necesar in acest domeniu.
2) Mai pot beneficia in prezent de efectuarea celor 6 luni de stagiu in sistemul sanitar? Sau deja se considera cele 4 luni pe care le-am lucrat in sistemul farmaceutic pe post de biochimist ca fiind deja stagiu si mai pot beneficia doar de 2 luni ? Sau avand in vedere ca deja am fost incadrata pe post o data, acum nu mai pot beneficia deloc de efectuarea unui stagiu, care in sistemul sanitar este obligatoriu.
Tin sa mentionez ca in sistemul farmacetic nu este necesar un stagiu, am avut incheiat doar C.I.M.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2024
Nicollee20, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicollee20 , utilizator 11:01, 20 Septembrie 2024
Legea 335/2013
art. 2
În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
a) stagiar - debutantul în profesie, angajat cu contract individual de muncă, cu excepția celor care dovedesc că au desfășurat, potrivit legii, activitate profesională în același domeniu, anterior absolvirii;
...

Durata perioadei de stagiu este de 6 luni, cu excepția profesiilor pentru care există reglementări speciale.

" Solicitanții care îndeplinesc cumulativ condițiile legale privind studiile universitare (licență + master) pentru înscrierea în OBBCSSR trebuie să efectueze un stagiu practic de 6 luni, conform HCN / 2005, ca angajat într-un laborator de analize medicale cu contract individual de muncă în funcția de biochimist / biolog / chimist.| Sursa :
[ link extern ] /
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație liberă practica Mădălina Ionela Mădălina Ionela Buna!! Am absolvit anul trecut Facultatea de Biologie in cadrul Universității din Bucuresti si as dori sa profesez in domeniu doar ca nu imi este clar ce-s ... (vezi toată discuția)
Contract stagiu Daliborka Daliborka Buna ziua va rog ma puteti ajuta daca o persoana are contract de munca la o firma particulala fucntia de incadrare:registrator medical(part time 2 ore); este ... (vezi toată discuția)
Conditii de efectuarea garzilor in unitatile sanitare publice cu profesiunile de biologi, biochimisti si chimisti feherviolam feherviolam Buna seara ! Doresc sa va intreb, care Lege in vigoare si cu ce articol reglementeaza obligativitatea efectuarii garzilor in unitatile sanitare publice de ... (vezi toată discuția)