Sunt unica mostenitoare pt un apartament, a parintilor mei decedati.
Am inchiriat apartamentul cu contract de comodat, specificand cine este titularul si eu ca mostenitor. Am un Certificat de atestare fiscala de la Primarie, pt anexa 24, ce mi-a trebuit pt o alta mostenire, la notar.
In cazul in care se face un control de la ANAF, este de ajuns prezentarea acelui contract, fara a fi inregistrat (cu toate ca mi s-a spus ca aceste contracte de comodat trebuiesc si ele inregistrate la ei)?
Prin contractul de comodat ati inchiriat apartamentul in mod gratuit.
In cazul in care chiriasul declara inspectorilor ANAF ca plateste chirie puteti avea probleme.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.