avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inregistrare contract de comodat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inregistrare contract de comodat

Sunt unica mostenitoare pt un apartament, a parintilor mei decedati.
Am inchiriat apartamentul cu contract de comodat, specificand cine este titularul si eu ca mostenitor. Am un Certificat de atestare fiscala de la Primarie, pt anexa 24, ce mi-a trebuit pt o alta mostenire, la notar.
In cazul in care se face un control de la ANAF, este de ajuns prezentarea acelui contract, fara a fi inregistrat (cu toate ca mi s-a spus ca aceste contracte de comodat trebuiesc si ele inregistrate la ei)?
Cel mai recent răspuns: doinagherasim , utilizator 15:14, 7 Octombrie 2016
Prin contractul de comodat ati inchiriat apartamentul in mod gratuit.
In cazul in care chiriasul declara inspectorilor ANAF ca plateste chirie puteti avea probleme.
Contractele de comodat nu trebuie inregistrate la ANAF deoarece nu va faceti venituri din chirii, comodatul este folosinta gratuita.
Ar trebui sa aiba si dovezi.
Si apoi, eu nu sunt proprietara. Asta era si intrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Tatal meu a inchiriat acum 10 ani un spatiu catre o firma, pentru acest lucru a fost intocmit intre parti un contract la ANAF, intre timp tatal ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere pe numele sotiei grandanat grandanat Bine v-am gasit. Sunt unic proprietar al unui apartament, pe care vreau sa-l inchiriez, insa as dori ca doar sotia sa apara pe contract ca si locator, si ... (vezi toată discuția)