avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amplasare antena GSM
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amplasare antena GSM

Buna ziua,
am constatat că de câteva zile se lucrează la amplasarea unei antene releu pe o clădire aflată la mai puțin de 50 m de locuințele noastre și de o sursă de apă plată.
Antenele de telecomunicatii pe suport electromagnetic emit radiatii periculoase care pot duce la o creştere dramatică a bolilor grave şi cronice, produc tulburări de concentrare la învăţare şi de comportament la copii şi adolescenţi, pot produce boli degenerative ale creierului şi cancer, precum şi o slăbire a sistemului imunitar.
Vă întreb ce demersuri putem face pentru îndepărtarea acestei antene din zona în care locuim, în condițiile în care nu ne-a fost cerut acordul de vecinătate. Considerăm că expunerea în mod involuntar la acest tip de radiații încalcă dreptul elementar la viață într-un mediu sănătos
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: anette03 , utilizator 15:00, 7 Octombrie 2016
De unde stiti despre radiatiile respective si ca antena le produce?
Conform ”principiului precauției” înscris în Tratatul Uniunii Europene (Art. 130R al Tratatului de la Maastricht/7 feb.1992) și care este prevăzut și în Recomandarea Comisiei Europene 519/1999 atunci când există elemente ştiinţifice suficiente, chiar în absenţa unor certitudini sau probe absolute, dar ţinând cont de cunoştinţele ştiinţifice şi tehnice ale momentului, autorităţile trebuie sa protejeze, înainte de toate, cetăţenii, contra riscului si prejudiciilor cauzate de expunerea la câmpurile electromagnetice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antena gsm Severinaturcu Severinaturcu Buna seara! De curand a aparut o noua problema in blocul in care locuiesc de aproape 20 de ani. Presedintele blocului a venit cu propunerea punerii unei ... (vezi toată discuția)
Controlul medical pentru angajatii care lucreaza la videoterminale cetatean_european cetatean_european Continuare de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage?topicID=508519 Tot de la [b]Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in ... (vezi toată discuția)
Litigii impotriva asociatiilor de proprietari - antena pe bloc Alexandrub000 Alexandrub000 Am o problema cu o antena de internet amplasata pe terasa blocului, deasupra locuintei mele (eu locuind la etajul 10). Antena a fost instalata inainte de a ... (vezi toată discuția)