mi-am dat demisia de la actual loc de munca, insa nu pot lucra toate cele 20 de zile de preaviz doar 14 zile lucratoare. Am solicitat documentele care atesta activitatea pe care am desfasurat-o in cadrul companiei, dar angajatorul refuza sa-mi elibereze aceste documente, cu motivul ca nu realizez cele 20 de zile lucratoare de preaviz prevazute in contract.
Au acest drept? In HG 500/2011 nu se specifica ca se pot folosi astfel de motivatii pentru a nu elibera aceste dovezi, si nici in Codul Muncii nu este specificat.
Ma puteti indruma?
Nu au nicun drept sa va refuze eliberarea documentelor care atesta activitatea pe care ati desfasurat-o in cadrul companiei respective.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3) din HG 500/2011, solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Heeeelp!!!
alinaned
Buna seara!am si eu o problema..vreau sa fac impreuna cu sotul pt prima casa,iar eu sunt in crestere copil,mi sa zis ca va trebui sa merg la locul de munca cu ... (vezi toată discuția)