avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare fond
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare fond

Art. 205 alin.(2)NCPC ----- Întâmpinarea va cuprinde:............................ Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;

Sa inteleg ca nu se poate face comunicarea cererii de chemare in judecata decat in Romania?
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 15:22, 9 Octombrie 2016
daca locuiti in strainatate trebuie sa lasati o adresa din romania (la avocat ori la o ruda ) unde veti primi comunicarile pentru a nu genera costuri suplimentare pentru instanta si tergiversarea procesului prin acordarea de termene lungi pentru a se indeplini procedura.
"daca locuiti in strainatate trebuie sa lasati o adresa din romania (la avocat ori la o ruda ) unde veti primi comunicarile pentru a nu genera costuri suplimentare pentru instanta si tergiversarea procesului prin acordarea de termene lungi pentru a se indeplini procedura."

Este obligatoriu sau obtional ?
Conform art.205 ncpc? Se pot plati aceste costuri de catre parat sau reclamant ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2016
goplanet, utilizator
este obligatoriu.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Este în mod evident obligatoriu deoarece textul de lege prevede imperativ că dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;

Alte discuții în legătură

Apel la curtea de apel mireacaty mireacaty Buna ziua , Am un proces cu Finantele pentru atragerea raspunderii patrimoniale ca PF din SC care este in insolventa - faliment ( ultimul termen la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere FDeni FDeni Ma aflu in proces cu tatal meu pentru neplata acestuia in totalitate a pensiei mele de intretinere. Acesta mi-a platit doar o parte din pensia de ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare la un dosar de contraventie hoaraion hoaraion am luat o amenda ca am trversat pe la coltul strazi am facut contestatie am castigato au facut recurs si mia venit comunicare ca ei nu sant de acord decizia ... (vezi toată discuția)