avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie de intretinere

Ma aflu in proces cu tatal meu pentru neplata acestuia in totalitate a pensiei mele de intretinere. Acesta mi-a platit doar o parte din pensia de intretinere,dupa o plangere facuta de mama mea impreuna cu mine la politie. Tatal meu sustine ca restul sumei pe care o mai avea de platit a platit-o prin faptul ca mi-a dat diverse bunuri dar si sume de bani, lucruri ce nu sunt adevarate deloc. Sunt chemata in instanta si trebuie sa depun o intampinare. Cum ar trebui sa formulez intampinarea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul de procedura civila arata la art.205 cum trebuie formulata intampinarea:

Întâmpinarea
Art. 205

Scopul şi cuprinsul întâmpinării

(1) Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată.

(2) Întâmpinarea va cuprinde:

a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;

b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;

c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;

d) dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, dispoziţiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;

e) semnătura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune sporuri salariale ania5003 ania5003 buna ziua ! as dori si eu un model de intampinare la actiunea depusa de salariati in vederea obtinerii unui cumul de sporuri. multumesc (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva sa fac o intampinare la un dosar de contraventie hoaraion hoaraion am luat o amenda ca am trversat pe la coltul strazi am facut contestatie am castigato au facut recurs si mia venit comunicare ca ei nu sant de acord decizia ... (vezi toată discuția)
Lamurire solutie proces pe legea 10 AdrianaBal AdrianaBal 1.Proces cu Primaria pe Legea 10 (despagubiri) 2.Solutia pe scurt :\" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată\" Ce ... (vezi toată discuția)