In procesul ce il aveti, anumite persoane interesate, au formulat o cerere de interventie (fie in nume propriu, fie pentru parat, fie pentru reclamant).
In asemenea cauze, este obligatorie citarea acestora, comunicarea cererii de chemare in judecata si formularea intampinarii de partile interesate.
In continuare, procesul se va judeca, fiind parti in cauza, pe langa parati, reclamanti si intervenientii.
Va multumesc pentru raspuns ! Dar nu sunt foarte lamurit...
1. Citarea cine o face si pe ce cale ? Asteptam o citare prin Posta ?
2 In ceea ce priveste "comunicarea cererii de chemare in judecata si formularea intampinarii" la fel...Inteleg ca trebuiesc facute o Cerere de chemare si o Intampinare...Exista formulare tip pentru asa ceva ? Acestea se fac de catre mama mea si trebuiesc depuse la dosar ?
Cu stima !
1.Citarea o face instanta, prin Posta
2.nu exista formulare tip pentru formularea intampinarii.
Codul de procedura civila arata la art.205, ce trebuie sa cuprinda intampinarea :
Întâmpinarea
Art. 205
Scopul şi cuprinsul întâmpinării
(1) Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată.
(2) Întâmpinarea va cuprinde:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;
c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;
d) dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, dispoziţiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;
e) semnătura.
... daca nu va descurcati, este recomandabil sa contactati un specialist, de preferat un avocat.
Famila are un avocat angajat...Dar mama mea nu a fost trecuta ca "reclamant" de cei care au angajat avocatul si au intreprins demersul (cu toate ca apare in dosarul de la Primarie ca parte cu drept la despagubire)...Si,acum,s-a dat solutia expusa mai sus. (Solutia pe scurt :" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată")
Va intreprinde avocatul angajat demersul necesar sau trebuie sa se prezinte ea (mama) la tribunal ,sa completeze ceva formulare ?
Multumesc de raspuns ! Totusi,sunt,inca,in "ceata" Din raspunsurile primite la intrebari mi se se recomanda sa fac (trei variante !) :
- 1. Întâmpinare ;
- 2. CERERE DE INTERVENŢIE ÎN INTERES PROPRIU ;
- 3. Chemare in judecata ;
Care dintre ele este cea care trebuie facuta ?
Cu stima !