avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intervenient fortat

In urma contestatiei unui pv de contraventie, am fost citat de instanta ca intervenient fortat. Am termen de 25 de zile sa depun intampinare. Ce trebuie sa contina intampinarea?
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 09:24, 22 Octombrie 2024
Art. 205 Cod procedura civila:

Scopul şi cuprinsul întâmpinării
(1) Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în
drept, faţă de cererea de chemare în judecată.
(2) Întâmpinarea va cuprinde:
• a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa
pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după
caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de
înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor
juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de
chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în
mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul
ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind
procesul;
• b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;
• c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;
• d) dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, dispoziţiile art.
194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;
• e) semnătura.
Mulțumesc. Dar reclamantul contesta un pv de contraventie prin care a fost sanctionat de catre politie. In eveniment eu am fost partea vatamata, iar instanta m-a citat acum ca si intervenient fortat.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat. Vă va explica intreaga situatie si va poate apara drepturile si interesele in cauză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare, intampinare axlmor axlmor Buna ziua, am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de intervenient intr-o cauza intre agentia mea de asigurare RCA si agentia altei persoane cu ... (vezi toată discuția)
Lamurire solutie proces pe legea 10 AdrianaBal AdrianaBal 1.Proces cu Primaria pe Legea 10 (despagubiri) 2.Solutia pe scurt :\" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată\" Ce ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere FDeni FDeni Ma aflu in proces cu tatal meu pentru neplata acestuia in totalitate a pensiei mele de intretinere. Acesta mi-a platit doar o parte din pensia de ... (vezi toată discuția)