avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Amenda pentru rovinieta primita prin posta poate fi contestata in instanta?
Cel mai recent răspuns: Rrs , utilizator 10:02, 12 Octombrie 2016
Desigur că împotriva procesului-verbal de contravenție prin care s-a stabilit sancțiunea amenzii poate fi formulată plângere.
ZBuna ziua,
Da, intermen de 15 zile de la data primirii.
Pastrati plicul.
In ce consta mai exact acea plangere? Trebuie contactat pt acest fapt un avocat sa o pot depune personal?
orestromica a scris:n
nIn ce consta mai exact acea plangere? Trebuie contactat pt acest fapt un avocat sa o pot depune personal?

O poţi întocmi personal, nu e nevoie de avocat penru întocmire ori depunere.

Întocmeşti o plângere contravenţională în care spui de ce consideri tu că respectivul proces verbal nu s-a încheiat cu respectarea legislaţiei în vigoare, pe care o depui la Judecătorie.

Un avocat te poate ajuta în interpretarea legislaţiei. În general, ai mai multe şanse de câştig cu un avocat decât fără.

Acum, depinde de situaţie. Dacă e amendă de rovinietă pentru că nu ţi-ai plătit-o, nu te aştepta să ai mare câştig de cauză. Poate doar prin nerespectarea Ordonanţei 2/2001, privind regimul regimul juridic al contravenţiilor, în cazul în care nu s-a întomit procesul verbal cu respectarea tuturor prevederilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta dupa 4 luni ku990 ku990 In data de 29.09.2018 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Mi-a sosit prin posta in data de 30.01.2019 un plic cu amenda, in dreptul; \" semnatura ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru lipsa rovinietei livia1603 livia1603 Buna ziua, Daca circuli, neavand intentie, fara rovinieta 2 luni ce amenda este posibil sa platesti? Se poate contesta vreo amenda..sau de cate ori am ... (vezi toată discuția)