avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternal

Codul muncii mentioneaza expres suspendarea contractului individual de munca in cazul concediului paternal dar legea 219/1999 nu mentioneaza acest lucru, totusi salariatul este platit ca si cum ar fi la munca. Se suspenda sau nu cim pe perioada acelor 10/15 zile de concediu paternal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 10 Octombrie 2016
Art. 51 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
...
c) concediu paternal;
....

Suspendarea contractului individual de munca din initiativa angajatului este facultativa si nu obligatorie pentru angajator.
Da, la articolul respectiv este mentionat cuvantul "poate" dar atunci la fel poate fi considerat si pentru concediu crestere copil, chiar daca este vorba de o perioada mai mare de timp, ceea ce nu pare logic. Iar in acest caz, nu risc oare sa iau amenda de la ITM daca nu suspend si nu operez suspendarea in revisal pentru concediu paternal?
Intr-adevar, folosirea cuvantului "poate" nu impune obigativitate.

In REVISAL se opereaza suspendarea c.i.m. , fara a se face nota discordanta intre felurile de suspendari prevazute de Codul Muncii. In acest caz, depinde de inspectorii care vin in control daca primiti sau nu vreo sanctiune contraventionalain situatia in care nu ati operat in REVISAL o astfel de suspendare.
deci pentru a ne asigura ca nu luam amenda ar fi mai bine sa suspendam si sa operam in revisal, nu?
Intr-adevar, aceasta este si recomandarea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cele 15 zile de concediu paternal laritzu laritzu Concediul paternal de 5zile +10 curs de puericultura se trec in ReviSal ca suspendare a CIM-ului ? Este obligatoriu ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Se emite decizie pt suspendare cim in cazul concediului paternal? ionutght ionutght Buna ziua Ca document care sta la baza operarii suspendarii CIM in REVISAL este obligatorie emiterea deciziei de suspendare CIM in cazul concediului paternal, ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)